Lokalavis for Åsane og omegn!
  • 250 HISTORIER: NRK-programleder Bård Ose (58) fra Åstveit har gitt ut bøker i 25 år. Nå er han klar med 250 elleville historier fra rockens verden, der også flere artister fra Åsane er med.

– Noe var så juicy at jeg måtte sensurere det

Åtte måneder brukte NRK-programleder Bård ose (58) fra Åstveit på å samle inn gode historier fra nasjonale og internasjonale artister. Det ble mer juicy enn han hadde forestilt seg. – En del vil nok bli overrasket, sier åsabuen, som har fått selveste Pondus-skaper Frode Øverli til å illustrere det hele.

Slanger i fyll fyr, gebiss på bussen, utestengelse fra Åsane storsenter for livet, og en kjent norsk artist som ble nektet å forlate festen før han hadde ligget med husverten. Bård Ose har samlet hele 250 små og morsomme historier om norske og utenlandske kjendiser mellom to permer i «Rockestreker».

Utrolig reise

– Det har vært en utrolig artig reise. Jeg har vekslet mellom å bli målløs etter å ha lest pinlige og lett forstyrrende historier, og ledd så jeg omtrent har falt av stolen.

– Er det noen som trenger å være bekymret nå når boken er kommet ut?

– He. He. Det er jo ikke alle artistene som har svart meg, og da har jeg måtte bruke andre kilder eller min egen kjennskap til dem, smiler han lurt.

  Fra Åsane

Hovedparten av artistene som omtales er fra det store utland. En del er fra Norge og noen fra Bård Oses hjembydel. Salhuskvintetten og Nathalie Nordnes er begge med i boken. Det er også Kurt Nilsen som ble utvist fra Åsane storsenter på livstid i sin ungdom, for å ha utøvd skadeverk på noen blomsterpotter i gågaten.

Les hele saken i Åsane Tidendes papiravis onsdag 5. september.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker