Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TIL EM: Sofie Macsal nådde kvartfinalen i fjor. Nå vil hun enda lenger.

  • SØLV: Vera Ellingsen tok to sølvmedaljer i helgen. 

  • TRIOEN: Disse tre skal representere Bergen og Åsane under årets badminton-EM i Estland.

U-EM i badminton

Badminton-talentene tok fire medaljer – nå er de klare for EM

– Det er et helt annet nivå. Det blir veldig tøft, men vi er klare, sier Marcus Barth, Vera Ellingsen og Sofie Macsal før de sitter seg på flyte til EM I Tallin.

I dag reiser tre av byens største badminton-talenter til årets store høydepunkt: EM i Estland.

Og de tre åsabuene som spiller for Bergen badmintonklubb vet det blir langt tøffere enn rankingturneringen i helgen. Der tok klubbens kanskje største stjerne Marcus Barth med seg gull i både singel- og double, mens Vera Ellingsen sikret sølv i begge øvelsene.

– Dette var en generalprøve til EM. Få litt matchtrening og sjekke at formen er bra. Det blir vesentlig tøffere i EM og kommer til å bli veldig tøft, men vi er klare, sier de tre som har spilt i klubben i mange år.

– Vi har jobbet mot EM siden lenge før sommeren og har talt dagene frem til mesterskapet. Dette er det store målet for sesongen, og klart det er mulig med medaljer, men det er en lang vei å gå, sier de.

For Barth er seedet frem til åttedelsfinalen der han trolig får knalltøff motstand, mens Ellingsen får en langt tøffere seeding og kan risikere å ryke tidlig.

– Jeg får en veldig vanskelig motstander tidlig allerede i første runde, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Ellingsen.

Sofie Macsal satser først og fremst i double.

– Ja, og jeg nådde kvartfinalen i double i fjor. I år håper jeg å nå lenger, sier hun.

Alle er uansett enige om at medaljer i EM vil være en uventet bonus.

– Ja, det blir vanskelig, men en kjempebonus om det går og ingenting er umulig.

– Høvdingen

De roser også klubbens satsing og utvikling de senere årene – spesielt hovedtrener Javier Bish, som kom til Bergen fra Madrid i 2014.

– Javier er høvdingen og har skapt en profesjonell kultur i klubben. Han har utviklet oss mye og gjort at vi kan satse internasjonalt også. Det er mange gode talenter i klubben nå, forteller de.

Trener Javier Bish er spent på EM og tror de kan bite godt fra seg.

– Jeg har jobbet med disse spillerne i fem sesonger nå og det blir spennende å følge Marcus, Vera og Sofie i EM. Det er mange gode i årsklassene under også og utviklingen har vært interessant og veldig gode i løpet av denne tiden.

– Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med spillerne og se de utvikle seg til et internasjonalt nivå. Kvartfinale i EM er mulig for noen av dem. De er blitt taktisk og teknisk mye bedre de siste sesongene og potensialet er stort, roser han.

Han tror mesterskapet i Tallin vil på sikt gjøre Åsane-talentene enda bedre rustet til fortsettelsen.

– De får nye referanser og kjent litt på nivået i europatoppen. Disse tre spillerne er viktig også for klubben og de yngre utøverne, som kan se opp til dem og ta steg videre.

Katja Ellingsen: – Vil bli bedre enn henne

Også i U15-klassen imponerte de lokale badmintonspillerne.

Thomas Barth fra Åsane tok sølv etter en jevn finale, mens Katja Ellingsen nådde finalen og hentet hjem en imponerende sølvmedalje. 12-åringen spiller U13 og slo en førsteseedet spiller i semifinalen. Hun tok også sølv i double.

– Det er veldig inspirerende å se hvor langt noen av spillerne i klubben har nådd og jeg vil bli gode som de – kanskje bedre, smiler Katja Ellingsen.

Nikol Hermansen stod for den kanskje største overraskelsen som spilte sin første rankingturnering noen sinne.  Hun tok bronse i double i U15-klassen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no