Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDE: Jan Fredrik Gullaksen, Trond Spurkeland og Torstein Elster Moen (t.h.) er klare for «Kistekleiva opp».

« Kistekleiva opp»:

Blir likevel start ved Munkebotn

– Veien blir så god som ny, sier Trond Spurkeland.

Motbakkeløpet som er tilrettelagt for funksjonshemmede på en drøy kilometer med start i Eidsvåg inviterte over 60 deltagere under tidenes første løp  for to år siden.

«Kistekleiva opp», som er et samarbeid mellom Bergen kommune, Varegg idrettslag og initiativtaker Trond Spurkeland – arrangeres denne høsten for tredje gang, men grunnet flomkaoset som ødelagte store deler av veien opp Munkebotn fra Eidsvågsiden, valgte Spurkeland å flytte løpet med start fra Sandviken, som Åsane Tidende har omtalt tidligere.

Nå har imidlertid arbeidet med veien gått fortere enn forventet og Spurkeland opplyser til Åsane Tidende at løpet nå blir flyttet tilbake til opprinnelig startsted.

– Det lille partiet som er gruslagt ble asfaltert mandag og veien blir så god som ny. Fremkommeligheten for rullestolbrukere blir bra.

Spurkeland hev seg rundt i dagene etter flommen og fikk flyttet løpet til Sandviken, hvor deltagerne skulle starte i Munkebotn 53 – på toppen av bakken like ved slutten av fjellveien. Nå blir det altså start på vanlig sted, ved starten av bakken opp Munkebotn.

– Det viktigste er at løpet gjennomføres. Dette er tredje året og det mangler slike tilbud for funksjonshemmede, sier han om det 1,1 kilometer lange løpet.

– Hvordan opplever du interessen for dette løpet?

 – Absolutt bra. Vi hadde rundt 60 påmeldte første året, en liten nedgang i 2017, også håper vi å stabilisere oss der. Jeg tror og håper det kommer mellom 40 og 50 i år, da er vi fornøyd, sier han.

Stoltzekongen kommer

Motbakkeløpet er tilrettelagt både for de som ønsker å konkurrere på tid og de som kun vil mosjonere og gå i sitt eget temp. Spurkeland opplyser om at mosjonsløpet er størst og melder om en gledelig overraskelse i årets løp.

– Vi får besøk av Torbjørn Ludvigsen (Stoltzekongen fra Varegg med rekorden på 07.54 minutter, journ.anm.) kommer for å dele ut medaljer på toppen. Det er kjekt at han ønsket å være med på dette.

Spurkeland forteller om 30 påmeldte så langt – en liten uke før startskuddet går lørdag 8. september.

Med for tredje gang

Jan Fredrik Gullaksen har vært med siden starten og stiller igjen på startstreken i sitt tredje av like mange mulige motbakkeløp.

– Det kommer til å gå helt fint. Ingen problem, og jeg er klar. Jeg har vært med før og gleder meg, sier Jan Fredrik Gullaksen, som har deltatt i alle løpene så langt.

Også Torstein Elster Moen blir med på årets motbakkeløp. For hans del blir det første gangen.

– Jeg har trent litt på forhånd med både løping, styrke og graving i hagen. Dette blir bra, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no