Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FUNNET: Det var i nærheten av Li skole, hvor 11-åringen går, at hun ble funnet etter over tre timer. (Foto: Nina Johnsen)

  • LETTET: Rektor ved Li skole, Johnny Ove Tindvik, var lettet da jenten ble funnet i god behold av en kontaktlærer. (Foto: Nina Johnsen)

Rektor:

– Nå er vi veldig lettet

Den savnede jenten ble funnet i nærheten av skolen. – Jeg fikk gitt henne en god klem, sier rektor Johnny Ove Tindvik.

Det var litt over 08.30 at 11-åringen gikk fra Li skole, Liaflaten. Hun følte seg dårlig og skulle gå hjem til Liaflaten hvor hun bor. Jenten kom ikke hjem og politiet ble varslet en time senere.

Drøye tre timer senere ble jenten funnet i god behold av en kontaktlærer ved skolen.

– Det har være en hektisk formiddag, og vi er veldig glade og lettet over at alt har gått bra. Jeg vet ikke alt akkurat nå, men jeg fikk gitt henne en god klem, sier rektor Tindvik en liten halvtime etter at hun ble funnet.

Han opplyser til Åsane tidende at 11-åringen ble funnet i nærheten av skolen av en lærer.

– Hun ble funnet i nærheten og er i god behold. Klart hun er litt preget og hun har vært ute i mange timer i ganske dårlig vær. Hun har fått med seg at politiet har letet etter henne og har skjønt alvoret, fortsetter han.

Rektor og skolen har hatt løpende kontakt med foreldrene og informerte de andre elevene ved skolen kort tid etter at jenten ble meldt savnet.

– Polititet tok saken på alvor

Kommunaldirektør Trine Samuelsberg, forteller om prosessen i forbindelse med leteaksjonen.

– Skolen fulgte beredskapsplanen og vi satte krisestatus etter en viss tid. Vi vurderte risiko og klassekamerater har blitt tatt vare på. De skjønte jo fort at noe var i ferd med å skje når de observerte alle politibilene i området.

– Mange deltok i letingen og politiet tok denne saken på det største alvor, sier hun.

– Vi må alltid belage oss på det verste i slike saker og jeg synes alle involverte fra både skole og politiet løste dette veldig bra, supplerer Tindvik.

Innsattsleder i politiet, John Endre Skeie sa dette til Åsane Tidende tidligere i morges.

– Hun har aldri forsvunnet før og pleier alltid å holde avtaler. Vi har ingen grunn til å tro noe annet enn at jenten var på vei hjem. Hun gikk i retning Kiwi på Liaflaten. Nå venter vi på hjelpekorps, sa Skeie.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker