Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Fra venstre: Victor Fjelland, Sveinung Myrjord, Tuija Kipinä, Unni Bergum og Marianne Risholm er klar for åpningsfesten på Haukås rockeakademi og kulturpark i Steinestøveien 268 på lørdag. Syv band står på spillelisten, deriblant velkjente Fred Vell. I tillegg blir det overraskelser, innslag for Kulturskolen og åpen scene.

Endelig åpningsfest på Haukås

Når Haukås rockeakademi og kulturpark inviterer til festival og åpningsfest på lørdag, er det med to år, 2,5 millioner kroner og 6000 dugnadstimer bak seg. – Vi er stolt. Det er fantastisk og endelig kunne ha offisiell åpning av dette fantastiske musikkbygget og anlegget rundt, sier daglig leder Sveinung Myrjord.

Hele syv konserter deriblant med headliner Fred Well står på konserten. Han startet sin karriere på rockeakademiet da de holdt til på Haukås skole, og er tilbake for å spille på åpningen. Det er også Midnight, Astro Bevers og Regnbyen som har hele eller deler av opprinnelsen på rockeakademiet. I tillegg stiller Amnesia, General Chesz og Drengane.

– Det hele starter klokken 13.00 og vi holder nok på til nærmere 22.00 på vår store utendørs scene, forteller Myrjord.

I tillegg blir det innslag fra kulturskolen, åpen scene, kafé og en rekke overraskelser.

– Vi tror dette blir utrolig mye liv og moro, og vi håper selvsagt at flest mulig tar turen. Vi har et ganske stort område, og skal ha plass til 500-600 mennesker.

Gleder oss

– Hvordan blir det å ha offisiell åpning etter å ha pusset opp i to år?

– Det blir en glede, en lettelse og helt sikkert en fantastisk følelse. Så håper vi bare at det blir stinn brakke her. Det er unikt at vi har et slikt kulturhus på Hylkje med topp moderne scene, lyd, lys og instrumenter i den ypperste proffklassen. Her kan unge spille inn demo, øve og opptre. Det er et flott alternativ til de som ønsker å gjøre noe annet ennå å drive med idrett.

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker