Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ENDELIG: Bengt Sæternes har tapt med både Sandnes-Ulf og Egersund på Myrdal. På femte forsøk lyktes han endelig og sendte Åsane med begge beina ned i nedrykksstriden. 

  • FIASKO: Michael Ogungbaro og Åsane tapte hjemme og får en knalltøff avslutning på sesongen som kan ende i nedrykk.

  • TIDLIGERE BRANN: De to tidligere Brann-spillerne møttes. Sæternes trakk det lengste strået, som han også gjorde i vår i Sandnes. 

Bengt Sæternes:

Åsane-fiasko da Sæternes endelig vant på Myrdal

– Åsane er for gode til å rykke ned, sier Bengt Sæternes etter å ha seiret mot sin tidligere trener og sendt Åsane nærmere stupet.

Bengt Sæternes vant for første gang på Myrdal. Det sendte Mjelde og Åsane tilbake i nedrykksgjørmen.

– Dette var min femte kamp som trener i bortemøte med Åsane. Jeg hadde tapt alle før i dag, så dette var en fin barriere å bryte, og nå lever håpet om kvalikplass for oss, sier en fornøyd Sandnes-Ulf-trener etter at gjestene vant 2-0 i en dramatisk match på Myrdal i ettermiddag.

For Sæternes har tapt alle oppgjørene mot Åsane på Myrdal, inkludert to tap da han var Egersund-trener (Åsane vant 6-2 samme sesongen de rykket opp til Obosligaen i 2014, journ.anm.). På femte forsøk tok han med seg tre poeng fra Åsane og sin gamle trener.

Sæternes som tok NM-gull som spiller med Brann i 2004 da han scoret hat-trick i 4-1-seiern mot Lyn, med Mons Ivar Mjelde som Brann-trener, var glad for å slå sin tidligere sjef.

– Veldig deilig å reise her i fra med full pott, det var på tide, men Åsane er et vanskelig og godt lag, sier han.

Og etter hjemmetapet mot Sandnes-Ulf for Mjelde og Åsane, og seier til både Florø og Strømmen, begynner nedrykkskvalik-streken å komme ubehagelig nære for et Åsane som har en knalltøff bortematch mot Kongsvinger neste uke, før Sogndal venter uken etter.

Strømmen som ligger på kvalikplassen i øyeblikket, har overkommelige Florø hjemme i neste runde. De knuste Levanger og krøp opp i ryggen på Åsane, men Notodden røk 0-1 hjemme mot Ham-Kam. Det betyr at fire poeng skiller ned til nettopp Notodden på nedrykkskvalik for Åsane som står med 30 poeng. 

– De rykker aldri ned

Sæternes føler seg sikker på at Åsane er mer enn gode nok til å overleve i divisjonen.

– De overlever og rykker garantert ikke ned. Det er et veldig vanskelig lag å møte, og de var klart bedre enn oss i første omgang i dag. Jeg synes dette Åsane-laget er klart bedre enn mange av lagene som kjemper nede i bunnen og de har noen avgjørende spillere som vil hjelpe Åsane i en sluttspurt, fortsetter den tidligere Brann-spilleren.

Mons Ivar Mjelde snakket om å se oppover mot en mulig topp seks-plassering etter poenget borte mot Ullensaker/Kisa sist, men var svært frustrert etter nederlaget mot Sandnes-laget.

– Vi kunne ikke gjort så mye annerledes. Vi startet veldig bra, skapte mye og gjorde det meste riktig. Så gjør en feil, som de straffer oss på, sier Mjelde om Ogungbaros håpløse tversover-pasning som førte til at Ueland felte en Ulf-spiller og ga gjestene frispark i meget god posisjon. Kryger smalt ballen i krysset og ga gjestene 1-0.

– Frustrerende. De tok ledelsen og det gjorde utgangspunktet vanskeligere. Vi gir de en gratis mulighet og blir straffet. Nå må vi fortsette fremgangen og se bak resultatet. Prestasjonen er god i dag, ikke resultatet, fortsetter han. 

Møtte gamleklubben

Tomas Kristoffersen, som kom fra nettopp Sandnes-Ulf før årets sesong, spilte en god kamp på vertenes midtbane.

– Vi kunne koblet oss på i opprykkskampen, men vi kan ikke tenke for mye på tabellen. Jeg syntes vi gjorde en god kamp, men manglet det lille ekstra foran mål. Det er selvfølgelig artig å møte gamle lagkamerater, men skuffende resultat, sier tromsøværingen. 

Åsane leverte én strålende omgang på Myrdal og overkjørte tidvis et blekt og svakt Sandnes-Ulf-lag. Men verken Lorentzen, Kristoffersen eller Selnes satte Åsanes største sjanser, og med et helt annet bortelag på banen etter hvilen, ble nok en gang oransjetrøyene brutalt straffet.

Kryger smalt inn 0-1 med et praktfullt frispark før Danso enkelt gjorde 0-2 etter at Åsane-kaptein Jonas Hestetun ble utvist for sitt andre gule kort – vertene maktet aldri å svare og kan trolig glemme topp seks også denne sesongen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Sandnes-Ulf 0-2 (0-0)

Mål:

0-1: Kryger 53,

0-2: Danso 76,

RK: Jonas Hestetun 74,

Relaterte saker