Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TIL HYLKJE: Erna Solberg tok en rask tur innom Hylkje hvor et hundretalls demonstranter hadde stilt seg opp for å fortsette protesten mot bompenger, skolevei og dårlig veiutbygging. 

  • STÅR PÅ: Svend Lindhjem (t.v.) og Christian Rolland fikk nok en gang engasjert mange åsabuer til protester mot bompenger og dårlig skolevei. 

Statsministeren møtte et hundretalls demonstranter:

Konfronterte statsministeren

– Jeg har stor forståelse for frustrasjonen deres, sier Erna Solberg til Åsane Tidende.

Godt over 100 mennesker hadde møtt opp på parkeringsplassen mellom Spar og Kiwi på Hylkje for å aksjonere ytterligere mot de kommende bomstasjonene i bydelen, og nedprioriteringen av veiutbygging på E39.

Aksjonistene for «stopp ytre bomring i Åsane», med Svend Lindhjem og Christian Rolland i spissen, hadde fått løfte om at statsministeren skulle komme.

– Det er på sin plass at hun tar seg tid og bryet til å komme innom oss, sa Lindhjem i forkant av besøket.

Etter en stund dukket Solberg opp og måtte svare engasjerte akjonister og flere medier da hun endelig var på plass midt i hjertet av den kanskje største bompengedebatten – på Hylkje like ved Steinestøveien.

– Jeg skjønner frustrasjonen til de som bor her, sier hun og legger til:

– Men vi jobber med større veiutbygging for hele byen. Bompengene er et spleiselag og det jobbes med muligheter for større veiutbygging som en del av NTP (Nasjonal transportplan), hvor Hordaland har fått store midler. 

Må kjøre til Salhus fire dager i uken

Nina Hordvik var en av flere som stilte opp. Hun får en krevende hverdag hvor hun må passere bomstasjonen opp til fire ganger i uken for å kjøre barna til trening i Salhus.

– Det vil bli store kostnader knyttet til å frakte barna til aktiviteter og fotballtrening. I tillegg er det ikke ungdomsskole her ute, og for en stor barnefamilie er det umulig å bruke kollektivtransport eller sykkel. I løpet av et år vil vi måtte betale over 20.000 kroner ekstra kun i bompengeutgifter, sier hun.

Les flere reaksjoner i Åsane Tidende neste uke.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker