Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DYRT: Nina Nordvik (t.h) og Vigdis Tønessen stilte opp på Hylkje da Erna Solberg kom innom i forbindelse med en ny aksjon mot bompenger og skolevei. 

Får 26.000 i ekstrautgifter

De kommende bomstasjonene kommer til å svi for familiemamma Nina Hordvik.

– Hvis ikke Hordvik hadde vært stedet hvor jeg vokste opp, hadde vi vurdert å flytte, sier Nina Hordvik.

Sammen med Vigdis Tønessen og et hundretalls andre stilte hun opp for å konfrontere statsministeren om de kommende bomstasjonene i bydelen som rammer beboere i nordre deler av Åsane hardt.

– Det blir enorme personlige utlegg på toppen av alt annet. Ikke bare for oss som barnefamilie, men for alle. Dette bidrar til å skape et stort skille i bydelen, sier Nina Hordvik som er mor til fire barn som aller er aktive i Bergen Nord fotball.

Da må de passere bomringen i Klauvarinden for å kjøre barna til Salhusbanen.

Ganske mange ganger i uken.

Minst fire ganger

– Jeg kjører barna til fotballtrening i Salhus fire ganger i uken og henter de etter treningen. I tillegg til at jeg kjører et av barna mine til teater i Arna. Vi har regnet ut at totalkostnaden på et år er rundt 26.000 kroner. Det er snakk om ganske mye ekstrautgifter for en familie.

– I tillegg skal det betales kontingent, og andre ting for fotballen. Og hva får vi her ute i Hordvik egentlig igjen for det? Ungdomsskole er det heller ikke. Den skulle komme på Leikvang for seks år siden, men ble valgt bort. Det blir også vanskelig for en stor familie å sykle eller bruke buss frem og tilbake fire-fem ganger i uken.

– Og hva med alle de som er avhengige av ulike helsetjenester i Åsane sentrum, supplerer Vigdis Tønessen.

Skjønner frustrasjonen

Erna Solberg sa til Åsane Tidende i vår nettsak sist uke da hun gjorde et lite stopp på Hylkje, at hun skjønte frustrasjonen til Åsane-nord-beboerne, men minnet om at bompenger er et spleiselag og at det jobbes med veiutbygging. Samtidig som hun understrekte at Hordaland får god dekning i den kommende NTP og at det skal bygges vei til hele byen, men at det også skal prioriteres mindre biltrafikk.

Nina Hordvik innrømmer at den økonomiske delen som følger med bompengesjokket, har gjort at familien har tenkt på om det er aktuelt å flytte.

– Hvis ikke Hordvik hadde vært stedet hvor jeg er fra og vokste opp, hadde vi vurdert det, ja. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker