Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TALENT: Sebastian Bruvik (18) fra Flaktveit løftet over sin egen norgesrekord i knebøy, og over ytterligere to norgesrekorder på et klubbstevne denne uken. Rekordene regnes som uoffisielle da stevnet ikke var norsk mesterskap eller regionsmesterskap, som kreves for at rekordene skal være offisielle. (Foto: Tor Engevik)

Stortalent (18) fra Flaktveit

Sebastian Bruvik (18) satte ikke bare en, men tre uoffisielle norgesrekorder på Bergen styrkeløftklubb sitt stevne denne uken. – Han er et utrolig talent, sier stevneleder Tor Engevik.

Flaktveitgutten har bare drevet med styrkeløft i to år, men har allerede rukket å markerer seg nasjonalt. Mandag kveld slo han altså ikke bare sin egen rekord i knebøy med 15 kilo, han løftet også 105 kilo i benkpress og satte ny uoffisiell rekord i markløft med 210 kilo. Sammenlagt ble det 505 kilo, noe som også er over norgesrekorden sammenlagt.

– For at det skal være ny norsk rekord, må løftene være gjort i regionsmesterskap eller norsk mesterskap og med forbundsdommere til stede. Vi hadde forbundsdommere, men det var et klubbmesterskap. Defor er det kun uoffisielle rekorder, sier Engevik.

Vil bli mester

Sebastian Bruvik var storfornøyd etter klubbmesterskapet.

– Det gikk ganske bra. Nivået i Norge er høyt. At jeg slår norgesrekordene er stort, sier 18-åringen som løfter i 66 kilosklassen, og som er ranket som nummer en i landet. 

Åsabuen satser stort på styrkeløft, og er tatt ut på regionslaget. Han håper også å komme på landslaget allerde neste år.

– Hva er den store drømmen?

– Det er å bli verdensmester, ler han

Nær verdensrekorden

På stevnet på mandag vurderte han også å gjøre et forsøk på verdensrekorden i Knebøy. Den er på 210 kilo.

– Jeg er veldig nær å klare det, og håper å ta rekorden i desember, sier han til Åsane Tidende.

 

 

 

 

 

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no