Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I GANG: Onsdag startet arbeidet med Myrdal idrettspark. – En stor dag, sier styreleder for Arena Nord, Roald Bruun-Hanssen.

  • (Illustrasjon Hugaas Enginering)

  • (Illustrasjon Hugaas Enginering)

  • (Illustrasjon Hugaas Enginering)

  • STARTET: Gravemaskinene er i gang på tomten hvor Myrdal idrettspark nå bygges. (Foto: Thomas Gangstøe)

Byggingen av Myrdal idrettspark i gang

Ventetiden er over. Hordalandsidretten kan juble. Onsdag starter byggingen av fylkets største idrettspark.

– Dette har vi ventet lenge på, jubler Roald Bruun-Hanssen. Han er styreleder for Arnea Nord, som står i front for byggingen ved Myrdal idrettspark.

Mandag ettermiddag var ventetiden over. Prosjektet er forlengst godkjent, men Bruun-Hanssen og idretts-Bergen har måttet smøre seg med en god porsjon tålmodighet. Opprinnelig håpet man at det Trond Mohn-finansierte prosjektet, som ble godkjent før sommeren, ville bli satt i gang i august. Så ble det september og oktober. 19. november var igangsettingstillatelsen på plass hos Roald Bruun-Hanssen. På onsdag ble spaden satt i jorden.

Nå bygges gigantanlegget på Myrdal. 

Ny stadion og ishall

Myrdall idrettspark vil inneholde en flerbrukshall med tre håndballbaner med mulighet for en arrangementsarena over to baner. Tilskuerkapasiteten blir på 2000 mennesker. I tillegg kommer en stor turnhall, og en stor klatrehall. Forruten dette skal en en ishall med full størrelse hockeybane og curlinghall med fire curlingbaner bygges.

Ikke minst kommer det fotballstadion som tilfredsstiller krav til arrangement i toppfotballen. Tilskuerkapasitet cirka 3500. Et servicebygg i hallene med garderober, ulike treningsrom, møterom, sosialrom, kontorer, kafeer og kiosker skal på plass. Det samme skal nærmiljøanlegg , 7'er bane fotball og en enkel sandhall for volleyball/håndball.

Prislappen er på rundt 400 millioner kroner, og byggetid på rundt to år.

 

 

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker