Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UBESEIRET: Marianne Godøy og Åsane håndball tok nok en seier søndag, og er dermed ubeseiret så langt i serien etter ni oppgjør.

Seiersrekken fortsetter for Åsane

Søndag vant Åsane håndball sitt niende serieoppgjør på rad, da de slo Nordstrand 26-21 på hjemmebane. De oransje er fremdeles ubeseiret i årets 2. divisjon for kvinner. – Jentene er godt trente. Det er mye av nøkkelen, sier Geir Olav Krogvik.

Søndag tok Åsane håndball imot Nordstrand til serieoppgjør i Åsanehallen. Litt ut i første omgang dro vertene ifra, og var en stund oppe i en seksmålsledelse. Deretter slo gjestene tilbake. En periode var de kun ett mål bak oransjetrøyene, men hjemmelaget klarte på nytt å få en større luke. Til slutt endte kampen med 26-21-seier til Åsane. Dette er den niende seieren på rad for Åsane håndball, og så langt i sesongen er de altså ubeseiret i serien.

– Laget vårt består av godt trente jenter. I tillegg har en god del av spillerne utviklet seg, og flere bidrar ytterligere i kamper enn tidligere. Det fører til at vi kan bytte mer, dersom det skulle butte litt imot i noen kamper, sier Åsane-trener Geir Olav Krogvik.

Han legger til at han stoler på at langt flere spillere tar ansvar i år sammenlignet med tidligere sesonger.

– De har vist seg tilliten verdig, sier han fornøyd.

– Sterk forsvarskamp

Åsane-spiller Solveig Stefansdottir fremhever at de gjorde en god forsvarskamp mot Nordstrand.

– Ja, det var det som gjorde at vi vant oppgjøret i dag, sier hun til Åsane Tidende.

Krogvik trekker også frem forsvarsspillet til vertene.

– I denne kampen var vi veldige gode bakover. I tillegg tok vi duellene, og vi klarte lenge å nøytralisere motstanderens farligste spiller, sier Åsane-treneren.

Karoline Bakke, kampens toppscorer med åtte fulltreffere, synes at Åsane gjorde en kollektiv god jobb i oppgjøret mot Nordstrand.

– Vi spilte hverandre gode, sier hun.

Bakke legger til at Nordstrand er et skikkelig tøft lag å møte.

– De har gode skyttere og setter gode og raske finter, men vi gjør en bra jobb i forsvar og klarer å sikre seier, sier hun med et smil.

Satser på opprykk

Et godt stykke ut i første omgang tok Nordstrand igjen nesten hele seksmålsledelsen som Åsane hadde opparbeidet seg.

– Vi datt litt nedpå og bommet en del, men vi kom heldigvis tilbake og vant med fem mål til slutt, sier Bakke.

Krogvik er enig.

– I en periode glemmer vi oss litt. Det er ting vi var forberedt på som glapp, da vi egentlig hadde kampen i vår hule hånd. Forhåpentligvis er det et tegn på godt trente Åsane-jenter at vi rykker ifra igjen etter en slik periode, og at vi til slutt vinner kampen med fem mål, sier Krogvik.

Oransjetrøyene gjorde uansett nok en solid kamp, og troner øverst på tabellen med full poengpott etter ni serieoppgjør.

– Stemningen er på topp. Folk kommer godt overens på laget. Vi har det utrolig gøy sammen, og det er viktig, sier Stefansdottir.

Bakke er enig. Hun trekker også frem at laget har satt seg et mål for årets sesong.

 – Vi skal satse på opprykk. Dette er noe samtlige går inn for å oppnå, og det gir oss en ekstra motivasjon både på trening og i kamp, sier hun

Tøffe kamper venter

Fyllingen er neste motstander for serielederne. De har kun avgitt ett poeng så langt i serien. Dette blir et skikkelig toppoppgjør i 2. divisjon. Stefansdottir sier at Åsane alltid har tro på at de kan vinne hver eneste kamp.

– Samtidig undervurderer vi ingen motstander. Vi gir alltid 100 prosent. Fyllingen er uten tvil et sterkt lag, men vi har gode muligheter til å slå dem, dersom vi virkelig setter forsvaret vårt og ikke minst fighter hele oppgjøret, sier hun.

Treneren er enig med Stefansdottir om at Åsane må være ekstremt gode i forsvar for å slå Fyllingen.

– I tillegg kan vi ikke kaste bort baller på tekniske feil. Videre må vi score mål når vi spiller oss til gode sjanser, sier han til Åsane Tidende.

Han forventer høyt tempo i det kommende oppgjøret.

– Det blir mange tøffe dueller, og vi må disponere kreftene våre på en god måte. Samtlige må ha dagen når vi skal møte Fyllingen, sier Krogvik.

Neste kamp for Åsane håndball kvinner er altså hjemme mot Fyllingen i Åsanehallen torsdag 29. november klokken 19.30.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Fakta

FAKTA

Åsane – Nordstrand 26-21 (15-12)

2. divisjon, kvinner

Åsanehallen

Åsane: Victoria Berg, Sandra Hamre – Karoline Bakke (8 mål), Hedda Skjelbreid Rønningen (4 mål), Victoria Savides Sørestrand (4 mål), Mille Tveit Porsmyr (4 mål), Solveig Stefansdottir (3 mål), Julianna Litlekalsøy Aase (2 mål), Marianne Godøy (1 mål), Serine Landquist Feste, Le Phuong Dai Tran, Sevilda Bø Kornelisussen, Tiril Bråten, Helene Sætre og Elisabeth Duus Sørensen.

Utvisninger

Åsane 3x2 min. 

Nordstrand 1x2 min.

Tilskuere: 70

Dommere: Tom Erik Lindhjem og Thor Finn Elverhøy.

Relaterte saker