Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HÅPET PÅ MER: Lions Club Bergen Åsane fikk inn 5000 kroner under kjolebyttefesten de holdt på Åsane kultursenter nylig. – Dette var et godt stykke unna det vi hadde håpet på, men vi gir ikke opp, sier Berit S. Baldersheim (til høyre). Her sammen med Aud Gørbitz.

Lions etter kjolebyttefest:

– Vi gir oss ikke

Oppmøtet ble ikke som forventet da Lions Club Bergen Åsane inviterte til kjolebyttefest nylig. – Vi er skuffet over at det kom så få folk, men vi gir oss ikke. Resten av kjolene er pent pakket ned, og blir med til en eventuell ny kjolebyttefest, sier Berit S. Baldersheim.

Berit S. Baldersheim og Aud Gørbitz er hovedpådriverne bak kjolebyttefesten til Lions Club Bergen Åsane som gikk av stabelen på Åsane kultursenter forrige helg. De to kvinnene var ikke fornøyde med oppmøtet under arrangementet.

– Nei, vi er skuffet over at det kom så få mennesker. På forhånd hadde vi fått tilbakemelding både via e-post og Facebook at flere hadde planlagt å komme hit, sier Baldersheim.

Totalt var det mellom 20 og 30 mennesker innom kjolebyttefesten, og Lions fikk inn 5000 kroner som skal gå til barn og unge i bydelen.

– Det var ikke dette vi hadde forventet på forhånd, men ut fra oppmøtet må vi si oss fornøyde med summen, sier Baldersheim.

Fikk inn 86 kjoler

Dette var første gang klubben arrangerer kjolefest.

– Inntektene går til barn og unge i Åsane, sier Gørbitz.

Hun forteller at de kom på ideen om å ha et slikt arrangement i underkant av fem uker før det hele fant sted på kultursenteret i Åsane.

– Mange kan tenke seg en ny kjole til julebordet eller nyttårsfeiringen. I tillegg er det ofte en del kjoler som blir hengene ubenyttet i klesskap rundt omkring. Dette er derfor en fin anledning til at kjolene kan bli benyttet igjen, sier hun til Åsane Tidende.

Baldersheim forteller at kjolefesten var et prøveprosjekt.

– Det gikk ikke 100 prosent som ønsket, men vi har lært av dette. Vi håper å komme tilbake igjen neste år med friskt mot, sier hun til Åsane Tidende.

Selv om oppmøtet ikke ble som forventet for Lions denne gangen er de derimot virkelig fornøyde med antall kjoler som kom inn til festen.

– 86 kjoler ble levert til oss. Det er fantastisk. Nå er resten av kjolene pakket pent ned. De blir med oss til en eventuell ny kjolebyttefest, opplyser Baldersheim.

– Altfor lite folk

Irene Ahnéll, skuespiller, regissør og forfatter, var auksjonarius under kjolefesten.

– Jeg setter pris på alle de gode tingene som Lions driver med og står for, sier Ahnéll.

Hun sikret seg et par kjoler selv under arrangementet, men synes at det var altfor lite folk som dukket opp.

– Arrangementet er helt fantastisk. Det burde vært fullt av mennesker her hele tiden, mener hun.

Ahnéll trekker frem at det var mange flotte kjoler til gode priser å få tak i under kjolebyttefesten.

– I tillegg går inntektene til et særdeles godt formål, poengterer hun.

– Jeg håper at Lions gjør dette igjen, sier Ahnéll.

Baldersheim og Gørbitz lover å jobbe for at det kan bli en ny kjolefest.

– Vi så at det kom flere mennesker på slutten av arrangementet enn i starten, og det er kanskje en idé å starte litt senere på dagen neste gang. I tillegg skal vi forsøke å bli en del av kulturfesten i bydelen i 2019. Da når vi nok bredere ut med informasjon om arrangementet enn det vi gjorde denne gangen, avslutter Aud Gørbitz og Berit S. Baldersheim til Åsane Tidende.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker