Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FERDIG: Mjelde er ferdig i Åsane etter to år på Myrdal.

Bjørndal: – Naturlig for alle parter

Mjelde ferdig som Åsane-trener

– Gjensidig oppsigelse, sier Trond Bjørndal.

Mons Ivar Mjelde og Åsane fotball avsluttet i dag samarbeidet. Dermed forlenger ikke treneren sin avtale som løp ut 1. desember.

Trond Bjørndal forklarer at møte som fant sted på Myrdal torsdag kveld, foregikk uten dramatikk og at begge parter var enige om å ikke fortsette samarbeidet.

– Det er naturlig når sesongen gikk som den gikk, at vi gikk hver vår vei. Vi tok 33 poeng som vanligvis er nok til å stå i divisjonen. Topplagene har vært svakere og tapt flere poeng. Det er nok én av grunnene til at vi rykket ned med såpass mange poeng som vi gjorde. Jeg tror ikke det kommer som noen overraskelse på noen at løsningen ble slik.

– Dere snakket om topp seks før både 2017 og 2018-sesongen. Har det gjort fallhøyden større?

– Åsane er en klubb med begrensede rsssurser, har vært fire strake sesonger i Obosligaen og vi har en visjon som klubb hvor vi først og fremst skal være lokal, utviklende og ha en bestemt identitet. Vi kan ikke alltid forutse motgang, men vi er ydmyke over at vi har vært på dette nivået i fire år. Det er ingen krise for oss å rykke ned og i 2. divisjon vil vi heller ikke være størst der nede, med store og ressurssterke klubber som Fredrikstad, Hødd og Bryne i samme divisjon, sier Bjørndal.

– Har klubben allerede startet arbeidet med å finne erstatteren?

– Den jobben starter nå, både med tanke på trenerteam, spillere vi ønsker å få inn, kontrakter i dagens spillerstall og hvilken typer vi vil ha inn.

Dermed endte det som ÅT antydet tidligere i høst. Kontraktsnakket som ble satt på vent virker som et signal om at Åsane ønsket en annen trener neste sesong, samtidig som et nedrykk ikke var attraktivt for Mjelde eller Åsane med tanke på å beholde Osterøy-mannen.

ÅT oppdaterer saken.

– Styret takker Mjelde for innsatsen, og vil trekke frem at en rekke lokale spillere har fått OBOS-ligaerfaring i hans trenerperiode, og at fire spillere har fått kontrakter i Eliteserien, skriver klubben i en pressemelding. 

Les mer her:

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker