Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STIPEND: Åsane kulturråd ved leder Roald Heggernes og Tertnes Holding ved daglig leder Jan Olav Jørgensen står bak stipendene til kreativ ungdom mellom 16 og 20 år. Stipendene er på 100.000 kroner til sammen.

Deler ut 100.000 til kreativ ungdom

Tertnes Holding og Åsane kulturråd går sammen om høythengende pris for kreativ og skapende ungdom i Åsane.

Tertnes Holding og Åsane kulturråd lanserer en ny pris for kreativ ungdom i Åsane. Prisen er tre stipend på til sammen 100.000 kroner, og er gitt av Tertnes Holding.

– Denne har som mål å inspirere ungdom til å være skapende innenfor kulturområdet. Prisen vil bli delt ut første gang under kulturfesten 2019, og temaet for konkurransen vil dette året være musikk. Ungdom i alderen 16-20 år inviteres til å skape musikk, og sende inn sine bidrag innen 31. juli 2019. Det vil bli utarbeidet egne kriterier for konkurransen. En jury bestående av den veletablerte klassiske gitaristen Thomas Valeur fra Åstveit, artisten Fredrik Brurås, bedre kjent som Fred Well fra Hylkje og sanger og kordirigent Ingvill Espedal, vil bestemme hvem som får førstepremien på 50.000 kroner, andrepremien på 30.000 kroner og tredjepremien på 20.000 kroner, sier Heggernes.

Vinnerne offentliggjøres på Åsanekvelden under kulturfesten 2019. Den som stikker av med 50.000 får mulighet til å framføre sitt bidrag i forbindelse med åpningen av det nye kulturhuset høsten 2020.

Skal bidra til å skape

Prisen er blitt til etter et initiativ fra Tertnes Holding. Roald Heggernes tror og håper den blir svært attraktiv.

– Det er mye penger man kan vinne. 50.000, som er førstepremien, er en formue for en ungdom mellom 16 og 20 år. Vi håper prispengene vil inspirere og motivere flest mulig til å melde seg på. Vår tanke og vårt ønske er at prisvinnerne skal benytte stipendet til å videreutvikle talentet sitt.

Heggernes understreker at det er mange sjangre innen musikk og håper at riktig mange musikksjangre blir representert i konkurransen.

– I tillegg til pop og rock, så har vi jo klassisk, hiphop, jazz, folkemusikk , EDM og masse annet.

Årlig pris

Målet er at prisen skal bli årlig.

– Det håper vi, og Tertnes Holding har gitt oss signaler på at  de ønsker å være med på dette fast. Nå prøver vi imidlertid i 2019, og ser hvordan responsen blir.

– Hvilke forventningen har du selv?

– At flest mulig sender inn bidrag og at mange musikksjangre blir representert, slik at vår fantastiske jury får litt å bryne seg på, smiler Heggernes.

Han tror det er mange unge lovende og kreative talenter i Åsane.

– Nå har de sjansen. Den bør de bruke, sier han

Send inn

Tertnes Holding og daglig leder Jan Olav Jørgensen bidrar årlig med mye penger til idrett og lokalmiljøet for øvrig i bydelen. Nå blar selskapet altså opp ytterligere 100.000 til en kreativ pris.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Det er ingen andre som gjør det, og ikke alle driver med idrett. Vi ønsker å bidra innen kultur og vi har et sterkt ønske om å hjelpe unge i Åsane til å lykkes. Dette skal være et årlig bidrag, sier Jørgensen.

Og legger til:

– Prisen er for Åsane-ungdommen. Selv om Tertnes Holding driver internasjonalt, ønsker vi å være med i nærområdet. Det er tross alt her det hele startet for vårt over 100 år gamle selskap, og det er her vi har kontoret vårt. Derfor vil vi at denne prisen skal være for unge i Åsane bydel.

Bidrag må sendes inn digitalt innen 31. juli 2019.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no