Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NÆRMER SEG: Trond Bjørndal og Åsane nærmer seg en løsning når det gjelder ny hovedtrener i Åsane.  

  • AKTUELL: Sindre Tjelmeland er høyaktuell for jobben som ny trener for Åsane fotball. 

Trenerjakten i gang:

Kan stå mellom to navn til den ledige Åsane-jobben

Sportssjef Trond Bjørndal kan ende opp med å signere Sindre Tjelmeland.

Mons Ivar Mjelde fikk som kjent ikke forlenget sin avtale med Åsane. Dermed må klubben ut på trenerjakt før neste sesong.

Åsane Tidende lanserte flere kandidater i en lederartikkel i starten av november hvor avisen nevner flere aktuelle kandidater:

Sindre Tjelmeland, Tommy Knarvik, Mathias Mcody Lund, Jahn-Ove Wiik, Hiep Tran og Jan Eivind Brudvik. 

Flere kilder ÅT har snakket med nevner nettopp unge Tjelmeland med en fortid som spiller i både Arna-Bjørnar og Åsane som en aktuell kandidat. Han har i 2018-sesongen ledet Åsane 2 og gutter 18-laget i den nasjonale serien og har opparbeidet seg et sterkt rykte i klubben.

– Jeg vil ikke kommentere noe nå, sa han til ÅT tidligere i dag.

Tommy Knarvik har imidlertid fornyet kontrakten med Sotra og virker å være en usansynlig signering slik situasjonen er nå.

Fyllingsdalen-trener Hiep Tran har seilt frem som den heteste kandidaten. ÅT vet at han skal i dialog med Åsane i ettermiddag, men det er usikkert om han takker ja til jobben.

 Jahn-Ove Wiik er for tiden involvert sammen med Tran i FK Fyllingsdalen, men sier til ÅT at han ikke har blitt kontaktet av Åsane.

– Jeg har ikke hørt noe, men jeg vet at Hiep Tran skal møte med de i dag, sier Wiik.

Mathias Macody Lund som har ført Bergen Nord til to strake opprykk, hevder også at han ikke har hørt om noen interesse fra Trond Bjørndal og Åsane.

– Jeg har et år igjen av kontrakten med Bergen Nord og blir her om ikke Arsenal eller Brann ringer, ler han.

Bjørndal: – Stor interesse

Sportslig leder Trond bjørndal sier dette om navnene ÅT omtaler som potensielle trenerkandidater.

– Det har vært stor interesse og flere, både med store meritter og mindre, har tatt kontakt med oss. Vi ønsker å få på plass en trener så fort som mulig, sa mtidig som det er viktig å bruke tid på å finne den riktige treneren.

– Vi skal ha noen samtaler snart og har en liste med noen navn. Vi tar sikte på en trener som deler klubbens visjoner og tanker, sier Bjørndal vel vitende om klubbens klare visjoner om at Åsane skal være lokal, drive talentutvikling og spille attraktiv fotball. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no