Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDE: Det var stor glede fra både Trond Mohn og resten av de fremmøte da første steinen ble lagt i gigantprosjektet.

  • FØRSTE STEIN: Her har Mohn og Brunn-Hanssen lagt den første steinen i prosjektet.

  • OVER 60 STILTE: Over 60 mennesker stilte på åpningen. Her er idrettsbyråd Roger Valhammer (t.h.) sammen med direktør i idrettsseksjonen i kommunen, Rune Titlestad.

  • I FRONT: Roald Bruun-Hanssen ledet møtet som markerte byggestarten. 

Trond Mohn markerte milepæl:

Trond Mohn markerte byggestarten for Arena Nord

– Dette blir fantastisk for breddeidretten i hele Bergen, men spesielt Åsane, sier mannen som har finansiert anlegget, Trond Mohn.

Styreleder i Arena Nord, Roald Bruun-Hanssen, inviterte i ettermiddag til den offisielle åpningen av byggestart for det som bli fylkets største idrettsanlegg. Et samlet pressekorps og flere sentrale skikkelser fra både kommunen, fylkeskommunen og Åsane allianseidrettslag – med Trond Mohn i spissen, var tilstede da den første steinen ble lagt i bakken på den gamle grusbanen på Myrdal.

– Dette er fantastisk for breddeidretten i hele Bergen med over 15 idretter representert, men spesielt er det jo selvfølgelig for Åsane bydel, sier Mohn til Åsane Tidende.

Arena Nord-prosjektet er forlengst godkjent, men Bruun-Hanssen og idretts-Bergen har måttet smøre seg med en god porsjon tålmodighet. Opprinnelig håpet man at det Trond Mohn-finansierte prosjektet, som ble godkjent før sommeren, ville bli satt i gang i august. Så ble det september og oktober. 19. november var igangsettingstillatelsen på plass hos Roald Bruun-Hanssen, skrev ÅT i slutten av november.

– Åsane trenger dette anlegget. Det er en klubb som har behov for større kapasitet og jeg vil gi honnør til de mange som har bidratt. Idretten betyr alt, fortsetter Mohn, som fikk utdelt blomster i anledningen.

Ferdig i 2021

Bruun-Hanssen er klar på at dette er en milepæl for Åsane og idretten i byens tredje største bydel.

– Dette blir det mest fantastiske idrettsanlegget Åsane noen gang kommer til å ha. Det blir plass til mange idretter og når anlette skal stå klart i 2021, er klubben i tillegg 50 år. En bedre gave får vi ikke, sier han.

De fysiske byggene vil stå klare allerede høsten 2019, mens anlegget står ferdig ved utgangen av 2020.

– Planene startet jo opprinnelig i 1978 før området ble regulert til idrett i 1989. Nå har Trond Mohn lagt grunnlaget videre og endelig er alt klart til å bygges, sier Terje Valen, som også sitter i Arena Nord-styret.

Valhammer: – Har vært noen humper i veien

Roger Valhammer er idrettsbyråd og sa dette til ÅT.

– Nå blir det fart på prosjektet og en gratulasjon er på sin plass. Ingenting kan stoppe prosjektet nå. Dette er viktig for hele idretten, spesielt for inneidrettene som har slitt med hallkapasitet. Dette blir et sentrum for stor aktivitet i bydelen som er lagt til rette også for de mindre idrettene som klatring og curling, sier han om prosjektet som har fått en prislapp på rundt 400 milloner kroner.

– Det har vært noen humper i veien underveis, men nå er det full fart fremover. Nå skal samarbeidet mellom de ulike aktørene følges opp og vi skal være tett på prosjektet.

Frp-politiker Tor Woldseth var tidligere i høst ute å kritiserte kommunens nei til 250 parkeringsplasser i forbindelse med Arena Nord og nesten halverte antallet.

– Det burde minst vært lagt til rette for 500 plasser. Fullstendig håpløst. Bilens tid er forbi, sa han til ÅT sist.

– Blir det for få p-plasser med tanke på størrelsen og de mange som skal bruke anlegget, Valhammer?

– Det er en balansegang hvor vi ser at parkeringsplasser er viktig, men vi skal også  ha fokus på god tilgjengelighet uten bil og med kort avstand til bussterminalen. Vi er fornøyde med antallet som ligger inne nå (175 plasser, journ.anm.) og må ta hensyn til mange i denne debatten, sier han. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker