Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SOSIALT: Wenche Grønn, Britt Vevle og Amund Strand er stort sett alltid å se på grøtkafeen om lørdagene på Kafé Koppen i regi av Åsane frivilligsentral og Midtbygda sykehjem. – Dette er både kjekt og sosialt, sier de til Åsane Tidende.

– Sosialt og moderne med grøtkafé

Nylig var over 50 mennesker på grøtkafé på Kafé Koppen. – Tilbudet er sosialt og kjekt. Vi trenger dette, sier gjestene Wenche Grønn, Britt Vevle og Amund Strand.

Hver lørdag inviterer Åsane frivilligsentral og Midtbygda sykehjem til grøtkafé på Kafé Koppen som befinner seg på sykehjemmet. Åsane Tidende gjestet nylig kafeen, og denne lørdagen var det totalt sett mer enn 50 gjester innom det populære tilbudet. Wenche Grønn, Britt Vevle og Amund Strand er ofte på grøtkafé om lørdagene.

– Det er sosialt. Jeg vet at jeg treffer venner og kjente her, sier Strand.

Grønn og Vevle legger til at det er både populært og moderne med grøtkafé.

– Vi er glade for å ha dette tilbudet. Det er kjekt å treffes til en porsjon med grøt om lørdagene, sier de til Åsane Tidende.

Grønn legger til at da hun nylig var i Haugesund en helg måtte hun oppsøke den lokale grøtkafeen i den byen.

– Ja, vi måtte ha ukens porsjon med grøt, sier hun med et smil.

Måtte på butikken

Vanligvis kommer det i gjennomsnitt 30 personer på grøtkafeen om lørdagene. Åshild Langeland Sulen, frivillig på grøtkafeen, kan derfor fortelle om en ekstra travel dag mens Åsane Tidende er på besøk.

– Grøten går unna som bare det, og jeg er redd for at vi har for lite grøt denne gangen, sier hun.

Like etterpå kom det enda flere gjester, og kort tid senere bestemte de frivillige seg for at en av dem skulle stikke ned i butikken for å kjøpe nettopp mer grøt.

– I dag har det vært litt av en dag, sier Langeland Sulen med et smil.

– Det er virkelig kjekt at så mange velger å komme hit for å treffes over en skål med grøt, legger hun til.

Langeland Sulen forteller at overskuddet fra grøtkafeen går til Vestkystens risprosjekt. Dette blir drevet av organisasjonen PlayOnside som holder til på den thailandske siden av grensen til Burma. Dette prosjektet blir også støttet av flere av frivilligsentralens andre aktiviteter og arrangementer. Grøtkafeen på Midtbygda sykehjem ble startet opp i september 2016, og Langeland Sulen har vært aktiv som frivillig siden oppstarten. Hun forteller at det er rundt tolv faste frivillige som arbeider på grøtkafeen fordelt på fire team. I tillegg er det noen ekstra som stepper inn dersom det skulle oppstå sykdom eller lignende. Hver fjerde lørdag er det Langeland Sulen, Mary Øvrebotten og Sigrid Hatland som styrer arrangementet på Kafé Koppen. 

– Jeg trives som frivillig, og det er veldig kjekt å gjøre noe for andre, sier Langeland Sulen.

– Et samlingspunkt

Hun forteller at de får mange positive tilbakemeldinger på grøtkafeen.

– Utrolig mange liker dette tiltaket. Her kan de treffe andre mennesker. Det er veldig sosialt her på Kafé Koppen, sier hun.

Langeland Sulen sier at de har en rekke faste gjester som kommer omtrent hver eneste lørdag.

– Grøtkafeen er et sosialt samlingspunkt for mange av dem som kommer hit, sier hun.

Grønn, Vevle og Strand er enige.

– Ja, dette er sosialt. Vi kommer hit for å treffe venner og kjente, og bydelen trenger dette tilbudet, avslutter de tre kafégjestene.

 

Se flere bilder i papirutgaven til Åsane Tidende eller i vår e-avis!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker