Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TIL ÅSANE: Sol Heilo, kjent fra suksessbandet Katzenjammer, kommer til Åsane og Haukås rockeakademi for å holde workshop 27. januar. Heilo er for tiden også med på Tv2s «Hver gang vi møtes», og satser nå som soloartist. (Pressefoto)

Se hvem som kommer til Haukås

Sol Heilo, som i disse dager deltar på Tv2s «Hver gang vi møtes» tar turen til Åsane og Haukås rockeakademi for å holde workshop for band og ungdom søndag 27. januar. Heilo er også internasjonalt kjent som medlem i suksessbandet Katzenjammer.

– Hun er blant det ypperste vi har av musikere i Norge. Ikke bare reiser hun verden rundt og holder fullsatte konserter. Hun spiller de aller fleste instrumenter, har en fantastisk stemme og utstråling, og hun skriver låtene sine selv. Det er stort at hun tar turen hit til oss på Haukås for å bruke en hel dag på å ha workshop med ungdom og band, sier daglig leder Sveinung Myrjord til Åsane Tidende.

170 konserter på et år

Heilo skal være tre dager i Bergen, og bruker to av dagene på preproduksjon før bandet skal ut på turne. Siste dagen setter hun av til unge musikere.

– Det vil bli innføring i bruk av utstyr, rigging og forberedelser, demonstrasjon og øving på gjennomføring. Her kan man lære en del, også sceneteknikk. I tillegg kan man prate litt med henne, stille spørsmål om det man lurer på. Hun er en meget erfaren musiker, tross at hun bare er 37 år, sier Myrjord.

På det meste har Heilo holdt 170 konserter i året verden rundt med Katzenjammer, og bandet har gitt ut tre album. 37-åringen har også jobbet med Westlife, Odd Nordstoga, Bertine Zetlitz, Espen Lind, Vinnie og Thomas Dybdahl på ulike prosjekter.

Nå satser hun på sitt eget soloprosjekt, og skal ut på norgesturne, som starter i Longyearbyen 1. februar. I Bergen kan vi oppleve henne på Lille Ole Bull 21. mars.

Stor stas

– Hvordan har dere klart å få Heilo til workshop på vesle Haukås?

– Vi kjenner henne litt fra før, og jeg har selv jobbet litt med henne som tekniker. Vi fikk til et bra opplegg der hun kunne gjøre preproduksjonen til turneen sin her, og til slutt bruke en dag på unge musikere i Åsane, og gi dem gode tips og råd. Det synes vi er utrolig kjekt. Hun er jo også veldig aktuell nå, både på grunn av sin deltakelse i «Hver gang vi møtes» og fordi hun planlegger turné.

Plass til 25 personer

Det er kun plass til 25 personer på Sol Heilos workshop på Haukås rockeakademi.

Myrjord tror det vil bli raskt fullt, og oppfordrer folk til å være tidlig ute med påmelding.

– Dette er virkelig en unik mulighet for band og musikere som satser og vil ha noen gode tips på veien av en som kan det, sier den daglige lederen for rockeakademiet i Steinestøveien.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker