Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORNØYD: Hans Gjelsvik er strålende fornøyd med at det nå har blitt parkering forbudt i Blådalen på nedsiden av krysset inn mot Åstveittunet. – En jubeldag, sier han.

– En stor jubeldag

Hans Gjelsvik har i lang tid kjempet for å få parkering forbudt i Blådalen på nedsiden av krysset inn mot Åstveittunet. Nå er skiltene på plass. – Det er helt fantastisk at vi endelig er i mål, stråler han.

Åsane Tidende har ved flere anledninger i 2018 omtalt trafikkutfordringene i krysset mellom Blådalen og Åstveittunet. Hans Gjelsvik, tidligere styremedlem i Åstveittunet sameie, har uttalt flere ganger at han frykter en alvorlig ulykke. Han har forklart at bilister fra Åstveittunet mer eller mindre har blitt fratatt all sikt når de skal svinge ned mot Ervikveien grunnet parkerte biler like ved krysset.

– Én dag skjer det en ulykke. Parkeringen bør flyttes til oppsiden av krysset, sa en tydelig frustrert Gjelsvik forrige gang lokalavisen gjestet området.

Skiltene på plass

Denne gangen var det imidlertid en langt mer fornøyd Gjelsvik som tok imot Åsane Tidende. Skilter som tydelig markerte parkering forbudt var kommet på plass, og ingen biler hindret sikten til bilister som kommer kjørende ned fra Åstveittunet.

– Nå har det blitt slik vi ønsket med parkering forbudt nedenfor krysset, jubler en glad Gjelsvik.

Han innrømmer gjerne at han lenge tvilte på at det kom til å bli en ordning på situasjonen.

– Det har tatt fryktelig lang tid, og jeg var redd at alt hadde blitt stoppet av enten politiet eller Statens vegvesen, sier han til Åsane Tidende.

Lang prosess

Det hele startet med at Arvid Johan Heggestad, leder for parkeringsavdelingen i bymiljøetaten i Bergen kommune, besøkte området ved Blådalen og Åstveittunet i februar for snart et år siden. Da lovet Heggestad å ta saken videre til sine kollegaer med ansvar for parkeringsregulering. Det gjorde han, men da Åsane Tidende skrev om situasjonen i april hadde ikke parkeringsavdelingen i Bergen kommune hatt tid til å ta stilling til om det var mulig å flytte parkeringen i Blådalen, ifølge Heggestad.

– Vi er midt inne i flere boligsoneutvidelser, og jeg frykter at det ikke skjer noe med Blådalen-saken før sommeren, sa Heggestad i april.

I august var Åsane Tidende i kontakt med Heggestad via e-post. Da skrev han at myndighetsseksjonen i etaten har laget en ny skiltplan for Blådalen.

– Før planen kan utføres må den til uttale hos politiet, og det er Statens vegvesen som er skiltmyndighet og dermed må godkjenne planen. Blir det slik det er foreslått nå blir det regulert med parkering forbudt der beboer ønsket å få bort bilene, skrev han.

Heggestad nevnte også at det var vanskelig å si hvor lang tid dette ville ta.

– Forhåpentligvis kommer skiltene opp i løpet av én til to måneder, men dette avhenger av behandlingstiden hos politi og statens vegvesen, og kapasiteten til entreprenør som skal sette ut skilt, skrev Heggestad i e-posten.

Stor glede

I høst skjedde det imidlertid ikke noe mer i området. I desember uttalte Gjelsvik at det kun var flaks at det ennå ikke hadde skjedd noen personskader i krysset.

– Kommunen har sviktet, sa han den gang.

Gleden var derfor stor da det nye skiltene ble satt opp i Blådalen.

– Det var rett og slett 17. mai-stemning. Ja, det var like før vi tok frem flagget, sier han med et stort smil.

Gjelsvik sier at det blir en totalt ny hverdag for alle som bor i Åstveittunet sameie.

– Nå er det god sikt i krysset, og folk trenger ikke være redde for å ta i bruk bilen lenger, sier han.

Da Åsane Tidende var på besøk var det ingen som sto parkert langs veien der det nå har blitt parkering forbudt. Gjelsvik ønsker likevel å oppfordre Bergen kommune til å holde et nøye øye med situasjonen.

– Parkeringsvakter bør regelmessig ta en tur oppom hit for å sjekke, slik at de nye reglene blir fulgt. Det er veldig viktig, sier han.

Det var en lettet og glad Gjelsvik som møtte Åsane Tidende i krysset mellom Blådalen og Åstveittunet.

– Det er utrolig godt at dette endelig har kommet på plass. Tusen takk til alle som har stått på for at dette skulle bli en realitet, avslutter han.

– Kjekt at de er fornøyde

Arvid Johan Heggestad, leder for parkeringsavdelingen i bymiljøetaten i Bergen kommune, forteller at de nye parkering forbudt-skiltene kom på plass rundt juletider i Blådalen.

– Det har skjedd det som skulle skje der oppe med nye skilt, men det har kommet litt senere enn først antatt. Av og til tar ting litt mer tid enn det vi tror og håper i utgangspunktet. Uansett er det kjekt at beboerne nå er fornøyde med det vi har gjort, sier han.

Heggestad fremhever at de ikke har fjernet noen parkering forbudt-skilt.

– Det har blitt parkering forbudt på nedsiden av krysset mellom Åstveittunet og Blådalen, men det er ikke åpnet for parkering på oppsiden av krysset. Det er viktig å presisere, sier han til Åsane Tidende.

Heggestad nevner også at han har nevnt for parkeringsbetjentene at de bør svinge innom Blådalen når de er i Åsane.

– Vi kommer til å kontrollere fremover, og spesielt når vi setter opp nye skilt er det viktig at vi følger opp. Samtidig er det enda bedre dersom skiltene fungerer etter intensjonen, slik at vi slipper å legge fra oss gule lapper, avslutter Heggestad.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker