Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SKADET: Maria Brochmann har tro på Åsane-prosjektet med Arild Mørk og Erik Duffy. Åsabuen signerte for Sandviken i år. Sportslig leder i Åsane fotball damer, Jostein Nesse til venstre. 

  • FORNØYD: Åsane ble knust, men Arild Mørk er fornøyd med deler av det Åsane viste i årets første kamp. 

Maria Brochmann til ÅT:

Landslagsstjernen drømmer om å møte Åsane i Toppserien

Maria Brochmann så sitt nye lag filleriste Åsane.

Åsane spilte en strålende førsteomgang mot et ungt Sandviken i sesongens første oppkjøringskamp i kveld. Vertene ledet til pause, men gjestene som ble nummer fire i fjorårets sesong, skrudde opp tempoet og rev oransjetrøyene i filler de siste 45 minuttene i 7-1-triumfen i Vestlandshallen i kveld. 

Sandvikens nysignering og kommende stjerne er fra Åsane, men en skade gjorde at landslagsspilleren ikke spilte kveldens oppgjør.

– Jeg begynner å nærme meg, men er ikke helt klar for spill enda, sier Brochmann.

Det er seks sesonger siden Brochmann forlot Åsane som lagets store stjerne. Hun forsvant til Toppserien og Arna-Bjørnar hvor hun senere etablerte seg som en av landets beste spillere. Fjorårsesongen ble kronet med en råsterk 3. plass i Toppserien – og midtbanespilleren som var kaptein på Myrdal og i Arna tok steget videre til hardtsatsende Sandviken før årets sesong.

– Ser spennende ut

En treningskamp i starten av februar til tross, Åsane vil alltid være en viktig klubb for Brochmann, som synes årets Åsane-utgave ser svært spennende ut med sin ballbesittende spillestil under Arild Mørk og Erik Duffy. 

– Vi var langt unna nivået vi skal være på før pause, men hevet oss og leverte bra de siste 45 minuttene. Sandviken er en spennende klubb og jeg gleder meg til å komme ordentlig i gang, fortsetter Brochamann og sier dette om sin tidligere klubb hvor hun for alvor skapte seg et navn under daværende Åsane-trener Eirik Fjeldstad.

– De kan hevde seg

– Åsane satser ungt, har to spennende trenere og er en utviklingsklubb som ønsker å spille fin fotball og tør å satse. Det blir spennende å følge dem og jeg tror absolutt at de kan hevde seg i toppen av 1. divisjon, sier åsabuen.

– Jeg må jo innrømme at det alltid har vært, og fortsatt er drømmen å få møte Åsane i Toppserien, sier hun.

Det blir uansett uten Sandra Sletten, Åsane-kapteinen som har gitt seg i klubben og som er god venninne med Brochmann.

– Synd at hun har gitt seg, for vi snakket alltid om at vi skulle møtes en dag i en kamp på det øverste nivået, men det er mye bra potensial i den klubben uansett og jeg tror de gjør mye riktig når det gjelder å utvikle gode, unge spillere. 

Åsane-trener Arild Mørk, var fornøyd med oppkjøringen i sesongens første match mot et Sandviken som nok har ambisjoner om å kjempe blant de tre beste i årets sesong.

– Duellspillet satt bra, vi skapte sjanser etter brudd og turde å spille oss ut bakfra i 1. omgang.  Etter pause ble det tøft, men vi fikk god trening mot bra motstand og ga oss aldri. Jeg synes resultatet ble litt styggere enn det kampen tilsa, sier Mørk.

Milena Kokosz ga vertene føringen, men Lisa Naalsund og Amalie Eikeland snudde for et Sandviken som til slutt styrte inn ytterligere fem scoringer mot et slitent og energitomt Åsane.

Les mer om Åsane sine damer og se flere bilder i neste ukes papirutgave.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker