Lokalavis for Åsane og omegn!
  • IMPONERER: 20-åringen har gått gradene i Åsane og kan få sitt gjennombrudd denne sesongen.

Åsanes vil gi 20-åringen sjansen:

Fikk ikke tillit i Tertnes – Åsane tror «Belly» kan blomstre

– Han er en spiller som kan endre kampbildet og har alltid vært over gjennomsnittet på ballferdigheter, sier Sindre Tjelmeland.

«Belly», eller Beltran Mvuka (20) som han egentlig heter, fikk sin A-lagsdebut i forrige helgs treningskamp mot Nest-Sotra – og leverte en strålende kamp på høyrekanten. I dagens 8-1-triumf over Gneist, viste igjen balltalentet sine ekstreme ferdigheter i den omgangen han spilte.

Men veien har vært tøff for 20-åringen som har gått gradene i Åsane fra han var liten. Han har stort sett spilt for Åsane 2 i 4. divisjon og fikk lite spilletid på utlån hos Tertnes i 3. divisjon i fjor. 

– Vi spilte en fotball som kanskje ikke passet meg så bra og jeg fikk ikke så mye tillit. Men jeg har fått god erfaring og føler meg klar til å spille 2. divisjon med Åsane i år, sier han. 

– Målet er å spille mye for Åsane denne sesongen, helt klart, sier Mvuka. 

– Et spesielt talent

Åsanes assistenttrener Sindre Tjelmeland, som har trent vingen mye for Åsanes nest beste, er klar på at han har et helt spesielt talent. 

– Han var vel blant de beste på trening i Tertnes i fjor og selv om han ikke fikk så mye spilletid, er dette en spiller vi har veldig stor tro på. Det er en grunn til at vi ikke ønsket å gi slipp på han. Han har ferdigheter som passer perfekt inn hos oss nå. 

Men hvorfor har ikke talentet, som har blitt 20 år og er seniorspiller, slått ut i full blomst enda? 

Tjelmeland tror gjennombruddet kan komme under Morten Røssland og han selv i årets sesong. 

– Han er en spiller som kan endre kampbildet og har alltid vært over gjennomsnittet på ballferdigheter. Han kan prege kamper når han kommer fra benken og jeg er sikker på at han kan bidra for oss i år. Han mangler litt på det fysiske, men vi skal jobbe tett med han og se hva vi får til, sier Tjelmeland.

I dagens kamp mot Gneist i Vestlandshallen fikk 20-åringen tidvis publikum til å måpe av beundring med sine tekniske kvaliteter. Han snurret fullstendig rundt med gjestenes forsvarere og lekte seg tidvis for et Åsane som var flere hakk bedre enn 4. divisjonslaget fra Sandsli, som nok er blant favorittene i årets 4. divisjon.

Lorentzen og Mykkeltvedt på prøve

Kampen var overraskende jevnspilt før hvilen, men vertene skulle etter hvert ta kontrollen. Joakim Hammersland utlignet og snudde for Åsane etter at gjestene tok ledelsen. Etter hvilen var det klasseforskjell. Prøvespiller og tidligere Åsane-spiller Ivar Mykkeltvedt, som ikke ble enig med Sotra om ny kontrakt, leverte to strålende scoringer, mens Magnus Bruun-Hanssen, Kristoffer Valsvik, som kom fra Fyllingsdalen tidligere i vinter, Lars Hauge og Håkon Lorentzen sørget for resten av scoringene.

– Jeg var med å rykke opp med Sotra i fjor og ønsker å spille på et høyest mulig nivå. Jeg har vært i Åsane før og det er en bra klubb, sier Mykkeltvedt. 

Håkon Lorentzen er ute av kontrakt og kan fortsatt bli med videre i 2. divisjon for Åsane etter at det ikke ble noe av treningsoppholdet med Nest-Sotra. Han leverte gode 45 minutter mot Gneist i dag. Simen Hopsdal (25) signerte nylig og gir Åsane økt konkurranse på stopperplass. Han kommer fra FK Fyllingsdalen.

Hopsdal klar

– Et naturlig steg for meg. Jeg har spilt i Fyllingsdalen hele livet og Åsane er en perfekt klubb som spiller en type fotball som passer meg. Nivået og spillergruppen er bra og jeg har fått et supergodt inntrykk, sier Hopsdal. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no