Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LANDSLAG OG BRANN: David Møller Wolfe kan bli en svært ettertraktet spiller om noen få år. Foreløpig er det Bergen Nord som gjelder for juvelen. 

  • GOD: Wolfe spilte en god kamp da Bergen Nord slo Åsane 2 i Vestlandshallen tidligere i vinter. 

Brann følger U-17-landslagsspilleren:

– Han kommer til å bli en toppspiller

David Wolfe trener med Brann sitt rekruttlag og ble nylig tatt ut til U17-landslaget. Han har imidlertid ingen planer om å forlate Bergen Nord ennå.

– Målet er jo å etablere meg på aldersbestemte landslag og komme på et så høyt nivå som mulig, men jeg stortrives her i Bergen Nord og vi har virkelig tatt store steg de siste sesongene. Det er ingen tvil om at jeg kan utvikle meg bra her, sier 16-åringen til ÅT.

Wolfe ble tatt ut til U-15-landslagstroppen for noen år tilbake og debuterte for A-laget til Bergen Nord som 14-åring i 5. divisjon. 

Han har vært en av Mathias Macody Lunds mest betrodde spillere i tiden hvor laget fra Salhus har klatret til 3. divisjon på to sesonger.

Venstrebacken med den slepne teknikken og vanvittige venstrebeinet supplerer Bergen Nord-treningene med noen økter i uken med Brann sitt rekruttlag.

– Jeg trener litt med Brann, ja, og håper å fortsette utviklingen jeg har hatt de siste årene i Bergen Nord. Det er mye spennende på gang og vi skal bite godt fra oss i 3. divisjon, sier han.

– Vi følger han tett

Magni Fanneberg er faglig leder i Brann-akademiet. Han roser Salhusgutten.

– Han er veldig ung, men en veldig bra spiller. En spiller med stor aggressivitet som er god både offensivt og defensivt. 

– Det blir spennende å følge han videre og vi i Brann følger han tett, det er derfor han hospiterer med oss, sier Fanneberg.

Han tror 16-åringen har en god kamparena enn så lenge i 3. divisjon med Bergen Nord.

– Absolutt og han kommer til å utvikle seg videre der i en klubb hvor han får spilletid. Det er vanskelig å si hvor god en spiller blir når han kun er 16 år, men han er en kjempeinteressant mann for oss, fortsetter han.

– Kommer til å bli en toppspiller

Trener i Bergen Nord, Mathias Macody Lund er ikke i tvil:

– Han kommer til å bli en toppspiller. Det er en spiller vi har dyrket og han hadde vært på U-landslaget for lengst om han hadde spilt i en større klubb. Det er flere klubber som er klar over han, og den dagen han forsvinner er det også et tegn på at Bergen Nord som klubb har vært dyktige på talentutvikling, sier han.

– David er sterk mentalt og helt utrolig offensivt, enten som back eller ving, fortsetter Lund.

Wolfe spilte en meget god kamp da Bergen Nord fortjent slo Åsane sine nest beste i en treningskamp tidligere i vinter. Bergen Nord har styrket stallen med blant andre David Mkrcthyane. Det tidligere Åsane-talentet som fikk ros av Mons Ivar Mjelde, men som stadig ble forfulgt av nye skader, fortsatte karrieren i Arna-Bjørnar før han signerte for Bergen Nord før årets sesong. Han har sett svært lovende ut i forsesongen og ble matchvinner sist mot Sandviken.

Bergen Nord imponerte stort da de slo 4. divisjons soleklare opprykksfavoritter Sandviken 1-0 nylig. Et Sandviken som har forsterket laget voldsomt og langt over det nivået som burde være mulig nede i 4. divisjon. Macody Lund mener stallen er så godt som komplett.

– Vi har en bra stall, men trenger kanskje en forsvarsspiller til. Første delmålet er å komme oss til 1. runde i NM, og jeg synes vi har sett bra ut så langt, sier Lund.

Seriestarten i 3. divisjon er i april. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no