Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY LANDSLAGSSPILLER FRA ÅSANE?: Keeperne Savanna Duffy og Johanne Holmøy holdt nullen i alle syv kampene da Åsane vant Norway cup i sommer. Savanna Duffy (t.v.) er tatt ut til utfordrer-landslagssamling.

Vant Norway cup i fjor – nå kan hun havne på landslaget

Savanna Duffy (14) vant Norway cup med Åsane i fjor sommer uten å slippe inn et eneste mål. Nå kan keepertalentet få sjansen på U-landslaget.

Equinor Talentleir ble tidligere i mars arrangert i Sarpsborg med de største talentene på 15 og 16 år. Først med en samling for guttene og deretter jentene. Leiren er siste steg før et eventuelt landslagsuttak.

Åsane var representert med én spiller – Savanna Duffy (14), som var med å vinne Norway cup med Åsanes jenter 16-lag i sommer hvor de oransje knuste konkurrentene og avsluttet med 22-0 i målforskjell.

Hun var i tillegg vært med i kamptroppen til A-laget i som spiller i  1. divisjon i vinter, og kjemper om en plass i det endelige landslagsuttaket. Kun et knippe av spillerne som deltok på samlingen i Østfold, det såkalte «skyggelandslaget», slipper gjennom nåløyet til den endelige troppen.

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Det er tøff konkurranse om plassene, så spillerne skal være stolte over å bli tatt ut her, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

2004-jentene (J15) skal igjennom denne og to talentleire til, i mars og juni, før første offisielle landskamp mot Sverige venter i september. For 2003-jentene (J16) ble dette siste talentleir før cirka halvparten skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars, opplyser NFF.

Fra før har bydelen vår både David Wolfe (Bergen Nord) og Ole Martin Kolskogen (Åsane) på U-landslag. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no