Lokalavis for Åsane og omegn!
  • THRILLER: Det måtte 11 sett over to kamper for å skille Tif Viking og Førde i sluttspillet semifinale lørdag ettermiddag. Førde vant til slutt de høydramatiske kampen i Golden set.

Drama i seks akter

– Noe av det villeste i norsk volleyball noen sinne, sier trener Eivind André Pettersen etter at Viking hadde to matchballer, og likevel tapte semifinalen i eliteserien i volleyball.

Seminfinalen i Stemmemyrshallen hadde alt; Fantastiske blokker, knallharde server, flotte smasher, tempo, lange ballvekslinger og en hel masse følelser. Og det hele varte i nesten tre timer.

Forutsentningene var klare. Førde måtte vinne. Tif Viking vant bortekampen 3-2, og var favoritter i returoppgjøret. Det var viking som satte standard fra start, og ledet klart i første sett. Dette ble spist opp sakte, men sikkert. Og Førde vant førstesettet med knappest mulig margin. I andre sett kom hjemmelaget grusomt tilbake, satte de fleste smasjene, og servet godt. Når også blokken fungerte, kunne Viking stikke av med andre sett enkelt. Sifrene ble 25-15. 

Misset matchballer

Også tredjesettet gikk til Viking, slik at settledelsen var 2-1. Blåtrøyene trengte kun å vinne ett av tre påfølgende sett, men begynte katastrofalt. Fjerdesettet endte 15-25, etter at Førde gikk fra 9-9 til 11-21. I sist sett, var Viking foran hele veien, og hadde to matchballer på 14-12. Kaptein Kristian Mjelde Bjelland og Viking misset begge. Og da Førde på stillingen 16-17 fikk sin første matchball, grep de muligheten og vant kampen 2-3.

Men det var ikke slutt. Begge lagene stod med hver sin seier 3-2, og dermed skulle alt avgjøres med såkalt golden set. Det ble et drama uten like, og lagene fulgte hverandre tett hele veien i settet, til Førde avgjorde og stakk av med seieren.

– Vi er skuffet. Dette er den verste måten å tape på, sier trener Eivind André Pettersen til Åsane Tidende.

– Vi kommer tilbake

Dermed står viking uten en av de to første plassene i eliteserien på 15 år, og har ikke vunnet noen titler i sesonger 2018/2019.

Kaptein Kristian Mjelde Bjelland var svært skuffet etter tapet, og trengte fem minutter for seg selv før han kom bort til Åsane Tidende.

– Det er så utrolig små marginer. Vi hadde mange muligheter til å avgjøre dette. Det klarer vi ikke. Utrolig bittert, sier han, men legger til.

– Vi kommer tilbake. Det lover jeg!

Randaberg, som slo Koll blir Førdes motstander i finalen.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Tif Viking – Førde 2- 3 (Førde vant på Golden Set)

(23-25), (25-15), (25-22), (15-25), (16-18), (15-17GS)

Stemmemyrhallen,

Tilskuere: ca 110

Relaterte saker