Lokalavis for Åsane og omegn!
  • USIKRET: Slik så lasten ut. (Foto: Statens vegvesen)

Livsfarlig usikret last:

Lastet med 24 tonn med jernbaneskinner

Sjåfør anmeldt og fratatt førerkortet etter kontroll i Åsane.

Statens vegvesen hadde i dag kontroll på Bergen trafikkstasjon.

– En fører av utenlandsk vogntog ble politianmeldt for mangelfull lastsikring. Semitraileren var lastet med 24 tonn med jernbaneskinner. Lasten var bare sikret med overfallsurring og ikke stemplet mot framvegg. Den totale sikringen av lasten var alt for dårlig og flere av jernbaneskinnene var helt løse, skriver Statens vegvesen etter dagens kontroll på Nyborg. 

– Flere av lastestroppene hadde også skader og slitasje. Ved en bråstopp i høy fart ville dette blitt svært farlig ved at skinnene kunne blitt sendt gjennom frontvegg og inn i førerhytten og kanskje videre, melder Statens vegvesen nå i ettermiddag.

Politiet tok beslag i førerkortet til sjåføren og politijuristene vil avgjøre hva som skjer videre med sjåføren. Kjøretøyet fikk bruksforbud og fikk ikke kjøre videre før lasten er forsvarlig sikret.

Flere tatt

– Et annet utenlandsk vogntog fikk også bruksforbud på lastsikring av mindre alvorlig grad og måtte sikre bedre før videre kjøring. Et kjøretøy fikk bruksforbud for utstikkende last som ikke var merke. To kjøretøy fikk teknisk mangelseddel på bremsefeil, mens ett kjøretøy fikk bruksforbud og kr 3200 i gebyr for overlast på framaksel- Et annet kjøretøy ble avskiltet grunnet ikke godkjent periodisk kjøretøykontroll 1 muntlig advarsel kjøre og hviletid.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no