Lokalavis for Åsane og omegn!
  • EVENTYR: I 30 år har Jan Ketil Smørdal drevet Cirkus Agora. Nå viser han jubileumsshowet i Åsane. (Foto: Kristine Rande Nesheim)

Cirkus Agora:

– Tradisjon for oss å komme til Åsane

– Vi har en trampolineartist og en sjonglør i verdensklasse, samt utrolige kostymeskift, sier direktør Jan Ketil Smørdal foran showet på Åsane storsenter.

Det er blitt en tradisjon for Cirkus Agora og Smørdal å komme til Åsane.

– Vi har vært innom bydelen siden tidlig på 90-tallet, og alltid hatt det kjekt. Før var vi på Bergen travpark. Vi har også vært på Rolland og på Myrdal, sier han.

Sirkusglad driftsleder

I år måtte Smørdal lete etter nye alternativ.

– Vi hadde jo tenkt å sette opp teltet på Myrdal, men der er det hektisk byggeaktivitet. Derfor ringte vi Åsane storsenter, som vi egentlig tvilte på hadde plass. Men så traff vi en veldig hyggelig driftsleder med stor interesse for sirkus, og da lot det seg gjøre, smiler en storfornøyd Smørdal til Åsane Tidende.

Nå håper han denne lokasjonen blir en tradisjon for 30-årsjubilanten.

– Får vi være på Åsane storsenter de neste årene, skal vi være veldig glade. Dette er hjertet i bydelen, sier han.

Gedigent show

Cirkus Agora har 30-årsjubileum, og Jan Kjetil Smørdal forklarer at showet er svært påkostet.

– Vi har satset veldig siden vi har jubileum, og det som vises på dette sirkuset, er av meget høy kvalitet. Det er verdensklasse. Her er en anerkjent cubansk sjonglør, en poleartist fra Romania, prisbelønte Martyn De Chabry med sine kostymeskifter og luftens prinsesse Erika. I tillegg har vi klovnen Francesco, hunderevy og ponnyshow, sier mannen som startet eventyret i 1989.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no