Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OPPE: Her er den nye bomstasjonen ovenfor motorveien i Vågsbotn. Lørdag starter avgiften. 

Aksjon både fredag og mandag:

Lørdag starter innkrevingen

Folkeaksjon demonstrerer ved Horisont på fredag.

Lørdag 6. april starter innkreving og 15 nye bomstasjoner i Bergen er allerede etablert – to av dem kommer i Åsane, som avisen har omtalt en rekke ganger. Fra midnatt 6. april må du betale for å passere.

Her må du gjennom bomstasjonene: Fylkesvei 234 Tellevikvegen/Klauvaneset, sørover, fylkesvei 267 Åsamyrane ved Plantasjen, retning vest, E39 Åsaneveien like før Ikea, vestover og E16 Arnaveien mot rundkjøringen i Vågsbotn nordover.

Bensinbiler og hybrider betaler 25 kroner utenfor rushtid og 51 kroner i rushet. Dieselbiler må ut med 30 kroner og 56 kroner i rushtiden, mens elbilistene betaler 10 kroner utenfor og 20 kroner i rushtiden.

Dette gjelder ikke i ytre bomringer, som er tilfelle i Åsane. Da betales ikke rushtidsavgift. 

Bomringene skal som kjent først og fremst finansiere bybanen til Åsane – cirka 20 milliarder kroner skal kreves inn frem til 2038, melder Ferde.

To aksjoner på tre dager

Fredag aksjonerer folkeaskjonen «nei til mer bompenger» ved Horisont, hvor blant annet Christian Rolland og Stian Skare stiller.

Mandag blir det storaksjon fra Statens vegvesen hvor Willy Padøy melder at rundt 6-700 personbiler i tillegg til tungtransport kjører fra Statens vegvesen på Nyborg i en kjør sakte-aksjon som starter klokken 17. Den vil ramme hele byen. (Les mer om denne saken i vår papiravis).

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker