Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I ÅSANE: Her er Trym Aafløy sammen med Christian Rolland og svein A. Isaksen utenfor Horisont. (Foto: Thomas Gangstøe)

Folkeaksjonen «nei til mer bompenger»

– Nekter å akseptere et klasseskille på veiene

– Hele innkrevingen som starter nå lukter veldig dårlig, sier leder for det politiske partiet, Trym Aafløy.

Det politiske partiet – folkeaksjonen «nei til mer bompenger» vokser seg stadig sterkere. Forrige måned var de like store som Krf og Venstre på valgmålingen. Fem måneder før kommunevalget trapper de opp jakten på enda flere velgere i kampen for å redusere og fjerne ytre bomring som rammer hele Bergen – og to av dem kommer i Åsane. 

– Ja, som mange andre har sagt: dette blir definitivt et bompengevalg fordi det går utover hverdagen og økonomien til alle. Ikke alle kan betale 3000 kroner ekstra hver måned. Jeg tror vi vil se enda flere tvilere som vil engasjere seg i årets valg. Noen vil få en ekstra utgift på over 30.000 kroner i året, fortsetter Aafløy.

Bomringene kommer på fylkesvei 234 Tellevikvegen/Klauvaneset, sørover, fylkesvei 267 Åsamyrane ved Plantasjen, retning vest, E39 Åsaneveien like før Ikea, vestover og E16 Arnaveien mot rundkjøringen i Vågsbotn nordover.

To åsabuer

Aksjonen består av to lokale bystyrekandidater i Christian Rolland og Stian Skare.

Aafløy varsler mye aktivitet de neste månedene.

– Skal dagens politikere bestemme hvor vi skal bo, trene, jobbe og handle? Dette er inntekter fra folk som allerede er beskattet, og mange reagerer at bybanen tar opp så store deler av bompengeinntektene. Busstilbudet er i tillegg dårlig. Jo flere stemmer vi får, jo flere kan vi få inn i bystyret og etter hvert kjempe for at bomstasjonene forsvinner, sier han.

– Handelslekkasjen tror jeg vil ramme Åsane og det blir et klasseskille på veiene som lukter dårlig. 

Aksjonen stod på Horisont i noen timer fredag ettermiddag og fikk flere positive reaksjoner bare på den halvtimen ÅT besøkte dem i forkant av demonstrasjonen.

Mandag går «Nok er nok» i gang med sin kjøre sakte-aksjon som vil ramme trafikken i hele sentrum. Mellom 600 og 700 personbiler, i tillegg til et hundretalls trailere og lastebiler er ventet å kjøre fra Nyborg klokken 17. 

– Det blir kok, men en ryddig og ordentlig aksjon, melder Willy Padøy.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker