Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JAAA!: Andreas Helland reddet straffen da Varegg brente to straffer som sørget for at Bergen Nord er klare for 1. runde i NM. 

  • HELTEN: Andreas Helland ble den store helten for Bergen Nord. 

  • 2-0: Bergen Nord jubler etter 2-0-scoringen.

  • MÅL: Salhus-laget er klare for 1. runde i NM.

  • SKAPTE MYE: Bergen Nord skapte bra med sjanser og kunne punkter før.

  • VILL JUBEL: Her har Bergen Nord sin keeperhelt reddet straffen – til enrom jubel for Bergen Nord og fortvilesle for Varegg etter straffebom nummer to. 

NM-kvalik: Bergen Nord - Varegg 2-1

Keeperhelten sørget for historisk Bergen Nord-bragd

– Det var en eksplosjon av følelser, sier Andreas D. Helland (20) etter strafferedningen som sikret 1. runde for Bergen Nord.

For et drama det ble i siste kvalikkamp i NM mellom Bergen Nord og Varegg på Myrdal.

Vertene styrte det meste før pause, ledet komfortablet 2-0 og styrte mot sin første offisielle NM-runde i klubbens moderne historie.

Så våknet Varegg, reduserte og tok fullstendig over kampen. Gjestene fra Stemmemyren fikk først ett straffespark – den hamret de over målet.

– Jeg prøvde å gå litt frem og få straffen til å ta lang tid. Da ble Varegg sin straffeskytter usikker, og bommet, sier Helland.

To straffebom

Men gjestene fikk enda en straffe, da spillende trener Mathias Macody Lund klønet det til innenfor egen 16-meter.

Denne gangen reddet Helland. Varegg misset sin andre straffe og Bergen Nord sikret seg billett til 1. runde i NM.

Og det var en strålende enhåndsredning av Bergen Nords sisteskanse på Vareggs andre straffemiss.

– De skiftet straffeskytter og jeg bestemte meg for å velge å slenge meg til høyre. Jeg byttet side og reddet. En fantastisk følelse. Det var en eksplosjon av følelser og adrenalin da jeg så at jeg reddet, smiler keeperhelten, som også reddet treneren sin fra å bli syndebukk i det som kunne blitt nervepirrende ekstraomganger på Myrdal.

– Jeg skylder han en stor takk

– I utgangspunktet er han vår tredjekeeper. I dag stod han frem. Helt fantastisk. Jeg laget straffen og skylder Andreas en stor takk i dag, sier en lettet Macody Lund.

Dermed bidro den unge keeperen til å skrive historie med Bergen Nord, som aldri har spilt første runde i NM.

 Helland er imidlertid litt usikker på hvem han ønsker å møte i første runde av NM. Det kan bli alt fra et 4. divisjonslag til Eliteseriemotstand eller Åsane.

– Det hadde vært gøy å møte Brann, men samtidig er det større sjanse til å videre om vi møter et lag fra 3. eller 4. divisjon. Første delmål for sesingen er i alle fall nådd, sier han.

– Gi oss Brann

Treneren tar gjerne Brann i neste runde.

– Ja, gi oss Brann. Dette var en milepæl for klubben. Det ble en veldig nervepirrende kamp. Varegg skapte mange problemer for oss, men vi holdt inn, sier Macody Lund.

Bergen Nord tok fortjent ledelsen etter halvspilt 1. omgang etter et selvmål før hjemmelaget økte til 2-0 og kontrollerte kampen fullstendig. Etter hvilen våknet gjestene fra 4. divisjon – og anført av flere strålende offensive spillere, reduserte Varegg før straffedramaet endte på brutalt vis for gjengen fra Stemmemyren.

– I dag redder keeperen oss, og han var fantastisk. Totalt sett en jevn kamp, men ser du på straffene Varegg fikk, er det klart at vi er heldige i dag. Nå skal vi ha Brann og folkefest i neste runde, smiler kaptein Mohaned Al-Abdi.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker