Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SETT STRÅLENDE UT: Stian Nygard kan gå en stor sesong i møte for et opprykksjagende Åsane. 

Denne mannen kan bli nøkkelen i Åsanes opprykkskamp

– Jeg håper å bli mer målfarlig, sier Stian Nygard etter sin andre scoring på to kamper.

For Åsane leverte bra mot Vard i årets siste treningskamp før alvoret starter med seriestart på Myrdal mot Senja til helgen. En meget god Håkon Lorentzen ordnet 1-0, før Nygard smalt inn sitt andre mål på to kamper – noe som er sjeldent kost for den slepne teknikeren. Magnus Bruun-Hanssen ga Åsane 3-0 i en perfekt generalprøve.

– Jeg synes vi ser veldig bra ut. Planen er å kjempe i toppen, sier Nygard etter 3-0-triumfen.

For 22-åringen har lagt et frustrerende år bak seg. Lite spilletid og store skadeproblemer ble fasiten under Mons Ivar Mjelde i 2018, i det som endte i et mageplask ned i 2. divisjon.

Balltalentet som fikk sin A-lagsdebut som 17-åring under Magnus Johansson, før han etablerte seg under Røssland i hans første periode i klubben og senere i Kjetil Knutsens Åsane, har lenge vært sett på som et av de virkelig store Åsane-talentene. Da fikk også Brann øynene opp for Åsanes nummer 20, og Nygard hadde flere treningsopphold hos rødtrøyene.

Nygard-revansje i år?

Og Nygard har leverte flere strålende sesonger på Myrdal, men fjorårets sesong var et stort antiklimaks.

– Det er bare deilig å spille fotball igjen. Jeg er skadefri og har lagt skadene bak meg. Jeg føler meg i veldig god form, sier Nygard, som har leverte tidvis strålende i vinter.

Han har ni sesonger bak seg i Åsane.

– Jeg håper selvfølgelig å få mye tillit i år. Vi er et lag med en del nye spillere, men vi kjenner hverandre godt og har et veldig bra lag på gang, fortsetter han.

Men mål og målpoeng har det blitt for lite av for den kreative midtbanemannen. Det vet han selv, og før scoringen hans mot Lysekloster forrige helg (Åsane vant 6-2, journ.anm.), var det flere sesonger siden sist mål (0-2-seieren mot Fana i 2014).

– Jeg håper å score mer i år og bidra med flere målgivende, sier han.

For holder Åsane sin lille juvel skadefri, kan Nygard fort bli en dominerende spiller i 2. divisjon og en nøkkelspiller i klubbens ferd tilbake mot Obosligaen. 

Hopsdal imponerer

Simen Hopsdal er en av klubbens nye signeringer. Han spilte stødig i Åsanes bakre firer sammen med Eirik Wollen Steen.

– Jeg trives veldig bra i Åsane og det er fantastisk å spille sammen med Wollen Steen. Jeg synes vi fikk bra matching i dag mot et lag som presset oss høyt, noe vi løste godt. Vi har hatt en vanvittig progresjon i spillet vårt og føler oss klare til å kjempe i toppen denne sesongen.

Åsane var aldri truet i treningskampen mot Vard og spilte lekker fotball før pause. Lorentzen og Lassen brente store muligheter for vertene, før nettopp Lorentzen iskaldt scoret alene med gjestenes målvakt og ga Åsane ledelsen. Nygard hamret vakkert inn 2-0 fra 16 meter etter et strålende Åsane-angrep, før innbytter Magnus Bruun-Hanssen sørget for 3-0 med en herlig avslutning i lensgte hjørnet etter en retur like før slutt.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker