Lokalavis for Åsane og omegn!
  • REAGERER: Geir Steinar Dale avviser Høyres bompengeforslag som ren valgbløff. (Akrivfoto: Thomas Gangstøe)

Mener Høyre setter fremtidens Åsane-prosjekter i fare

– Ren valgbløff, sier leder i bystyrekomitéen Geir Steinar Dale (Ap).

Ap-politikeren rister på hodet av Høyres byrådslederkandidat Harald Victor Hove og fylkesordførerkandidat Silja Ekeland Bjørklys uttalelser til Åsane Tidende i går, tirsdag 9. april.

Der la de frem forslag om en såkalt familierabatt gjennom bomringen for familier med lavere inntekt.

– Dette er et valgkamputspill fra Høyre. Vi ønsker selv å se på løsninger som vil skape en bedre sosial profil, men dette er ikke det rette tidspunktet å gjøre det på. Her måtte Stortinget ha endret vedtaket om bompengeavtalen. Det er ikke realistisk nå, sier han.

– De har selv vært med å stemme over hele bompengepakken, sier han.

– De har sovet i timen

Dale er svært overrasket over Høyres utspill angående konsekvensene for familiene og idretten.

– Tidligere har vi sett den store konsekvensen som disse ekstra bompengeutgiftene vil gi frivillige i idretten og barnefamiliene hvor idretten er en del av hverdagen. Konsekvensene rettet mot idrett har ikke vært drøftet. Hvorfor har vi ikke tenkt på dette før? Det er ikke lett å svare på, men nå kan vi faktisk gjøre noe med det, og det må gjøres før barn forsvinner fra idretten og fritidsaktiviteter som er samfunnsmessig svært viktig, sa Hove og Bjørkly til ÅT i går.

– Har selv bestemt dette

– De skjønte ikke konsekvensene? Da har de sovet i timen. Hele Bergen har skjønt konsekvensene i en bompengedebatt som har vært sentral i politikken og media i lang tid nå, og de har selv vært med på å bestemme dette.

Han mener Høyres planer på sikt kan bidra til å sette gigantprosjekter i Åsane på vent.

– For Åsane er det farefullt om Høyre får gjennomslag. Bybanen og ringvei Øst som åsabuen har ventet på i så mange år settei fare, advarer han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker