Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LEGGES NED: Driften av den mye omtalte betongfabrikken flyttes fra Åsane. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe)

Betongfabrikken legges ned

Betongfabrikken til Unicon på Haukås legges ned. Beskyldninger om forurensing, manglende brukstillatelse og ulovlig drift, gjorde at det knapt har vært produksjon det siste året. Nå er det definitivt slutt.

Det var bystyrepolitiker Sondre Båtstrand, som opplyste dette til Åsane Tidende sist tirsdag. Administrerende direktør Knut L. Tiseth bekreftet senere til BA.no at fabrikken stenger, og aktiviteten flyttes.

– Gode nyheter

– Det er gode nyheter for elvemuslingen, sier den tidligere MDG-politiker Båtstrand, som nå er uavhengig representant i bystyret.

– Etablering av betongfabrikk like ved de utrydningstruede elvemuslingene har vært et av de store miljømessige feilgrepene i denne bystyreperioden. Jeg er veldig glad for at det ikke blir mer drift på stedet, og håper kommunen heretter vil si nei til tilsvarende tiltak ved utsatte vassdrag, sier han. 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker