Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FJERNES: Byrådet går inn for å fjerne bomstasjonene i Åsane så fort som mulig (Arkivfoto: Erik Madsen)

  • Byrådsleder Roger Valhammer (Foto: Erik Madsen)

Går inn for å fjerne bomstasjonene i Åsane

Byrådet vil fjerne bomstasjonene i Åsane, og er blitt enig med fylkeskommunen. Det kom fram på en pressekonferanse i dag.

Byrådet ønsker å fjerne bomstasjonene i Vågsbotn og flytte den til Tellevikveien. Dette vil medføre at den interne trafikken i Åsane bydel ikke betaler bompenger.

Bakgrunnen er at bomstasjonene i nordre bydel har skapt harme, blant de som bord nord for Vågsbotn og som føler seg urettferdig behandlet. Med aksjonist og årets åsabu Christian Rolland i spissen, har det vært arrangert en rekke aksjoner for at beboeren skal få si sin mening. Området nord for Eiksåtunnelen er til og med døpt «ingenmannsland» av de mange motstanderne.

Så fort som mulig

En utregning sivilingeniør Helge Hopen har gjort, viser at en bomstasjon på landsiden av Nordhordlandsbroen, kan bringe inn like mye inntekter som de tre stasjonene i Åsane.

Dermed går altså byrådet inn for å fjerne de to stasjonene i Vågsbotn, og flytte stasjonen i Tellevikveien.

– Vi ønsker å gjøre dette så fort som mulig. Dette må først gjennom bystyrebehandling i junimøtet, og deretter i fylkestinget. Innen noen måneder håper jeg alt skal være på plass, sier byrådsleder Roger Valhammer til Åsane Tidende.

Forsøkte i høst

– Burde dere skjønt dette før?

 – Ja, vi forsøkte å løse det i høst, men uten hell. Det ble ikke godt nok regnet på til at vi kunne ta en avgjørelse da.  Intuitivt tenker man jo at en stasjon ikke kan erstatte inntektene fra tre andre stasjoner.  Hopen og Vandvik har imidlertid gjort en grundig utregning, som vegvesenet kvalitetssikret i går kveld, og denne viser at inntektsgrunnlaget påvirkes marginalt. Anbefalingen fra byrådet om å fjerne og flytte bomstasjonene hadde ikke skjedd uten dem nå. Det viser at det nytter å engasjere seg, og beboerne nord i bydelen har virkelig gjort det.

 – Hvor glad er du for denne løsningen?

 – Vi liker jo ikke urettferdighet. Løsningen vi nå velger, er langt mer rettferdig, svarer Roger Valhammer til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker