Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FERDIG: Elevene kan stolt se det ferdige skiltet.

  • GLEDE: Fornøyde elever fikk se sine egne bokstaver som skal pryde veggen bak.

  • FERDIG I 2021?: Byggelederne i Bybo forteller om at over 20 boliger allerede er solgt.

Skolebarn fikk delta på boligprosjekt

86 boliger etableres like ved Haukedalen skole innen 2021.

Like bak Haukedalen skole skal Bybo etablere 85 leiligheter – kun et steinkast unna skolen.

Boligutvikleren Bybo, som også driver med planlegging og regulering av boliger, inviterte i den anledning Haukedalen skole til å bli med i en tegnekonkurranse hvor barna fikk muligheten til å tegne bokstaver som skal bli en del av gjerdet som skiller skolen fra byggeplassen de neste årene.

– Vi har brukt lang tid på å velge ut de beste bidragene, og vi har fått inn fantastisk mange fine bokstaver, sier Elisabeth Hope, som er salg- og markedsansvarlig for Bybo.

De utvalgte barna fra skolen tegnet nemlig én bokstav hver – totalt 14 bokstaver som stavet Haukedalen skole.

– Det har vært kult å jobbe med, sier Andreas, som tegnet bokstaven D, før klassekompisen Lukas supplerer:

– Jeg tegnet U. Det er litt sånne type ting jeg liker, sier han om bokstaven sin.

Barna fikk selv holde oppe det svære banneret som de selv hadde laget med hver bokstav totalt ulik og unik.

Prosjektet i gang

Byggeprosjektet «Bekkestuen», blir nærmeste nabo til «Nytreet» som er under prosjektering,  ligger rett ved siden av, og skal etableres på tomten like ovenfor skolen med utsikt over hele sørlige Åsane.

Samlet skal Bybo bygge 86 leiligheter på tomten. 38 er lagt ut for salg i første byggetrinn. Av disse er det så langt solgt 22 leiligheter. 

– Prosjektet har en fantastisk beliggenhet og fra leilighetene får man utsikt over både byfjellene og byfjorden. Dette er et prosjekt hvor man får luft under vingene. Størrelsen på leilighetene varierer fra 65 til 120 kvadratmeter, opplyser Torgeir Hågøy, kommunikasjonsrådgiver.

Mellom husene vil det bli opparbeidet grønne lunger hvor det også vil bli plantet frukttrær. Ett mål settes av til parsellhager for innbyggerne.

– De med grønne fingre som opplever av overgangen fra enebolig til leilighet blir stor, får dermed muligheten til å fortsatt få skitt under neglene, dersom de ønsker det, sier han videre.

Navnet Bekkestien kommer av at det renner en bekk i ene enden av tomten. Denne bekken vil bli tatt frem i dagen. Det vil også bli bygget en gangvei ved siden av bekken.

Denne blir opplyst og stien vil dermed fungere som en bilfri snarvei til skole og butikker. Leilighetene blir lavenergiboliger og tilfredsstiller selvfølgelig alle de siste kravene til moderne boliger. Det vil også bli kjøpt inn el-sykler til prosjektet, slik at hver bolig får tilgjengelige el-sykler som de kan bruke både når de skal i butikken eller om man bare vil sykle en liten tur i nabolaget, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker