Lokalavis for Åsane og omegn!

Leder:

Har det gått for langt?

Å prøve å skremme politikerne her til lands med trusler om vold og hærverk, å ødelegge bomstasjonene og grise til 20 busskur med slagord blir for dumt enten man er for eller i mot bompenger.

Både i Bergen og Stavanger er det ødelagt bomstasjoner for hundretusener av kroner. Inkludert inntektstapet, er det nok snakk om millionbeløp i skader. Nylig fikk vi høre om Klepp-ordfører Ann Mari Braut Nese, som har opplevd trusler både mot seg selv og nærmeste familie. Hun har fått huset sprayet med kumøkk, og opplevd hærverk på hus og bil. I forrige uke skrev Åsane Tidende om 15 til 20 busskur, som var blitt sprayet ned med rød maling og beskjeden Nok er Nok- slagordet til bompengemotstanderne i Bergen.

Trym Aafløy, som leder for Folkeaksjonen mot bompenger, mente det var ren sabotasje mot partiet hans.

Trusler, hærverk, branner og fysiske angrep på sønnen til Klepp-ordføreren får nesten kjør sakte-aksjonene fra Bergens bydeler til sentrum til å virke som en koselig liten kolonnekjøring over fjellet.

I Norge synes folk flest at det er greit å betale skatter og avgifter. Vi får mye igjen fra felleskapet. Men økningen i bompenger, har ført til tilstander vi knapt har vært ute for her til lands, og ført til at 2019-valget blir et bompengevalg. Her til lands er vi kjempeglad i å diskutere, snakke sammen, være uenig. Vi kan aksjonere, og vi kan gå med plakater som sier nei til bompenger. Vi kan stå over en tunnel med en gigantisk plakat som sier velkommen til «Ingenmannsland». Det er helt greit. Ingen blir skadet. Ingenting blir ødelagt.

Og man får fram budskapet.

Men å prøve å skremme politikerne her til lands med trusler om vold og hærverk, å ødelegge bomstasjonene og male 20 busskur blir for dumt enten man er for eller i mot bompenger eller programmet til politiske partier.

Da har det gått for langt.

Trolig fjernes ytre bomring i Åsane innen få måneder, og etterhvert blir nok de fleste bomstasjoner erstattet med andre skatter og avgifter, moms på elbiler og/eller økte bevilgninger til bybane fra staten.

Åsane Tidende tror det hjelper å si fra, og et hjelper kanskje til og med å rope høyt. Noe som ikke hjelper er å å ødelegge eller true. Det som har gitt resultater her i byen er Jørund Vandvik og Helge Hopen sitt regnestykke. Dette førte til at Byrådet gikk inn for å fjerne og flytte bomstasjonene i Åsane.

Dette fikk de to herrene faktisk til helt uten å sette fyr på en bompengestasjon, eller true noen av politikerne i Byrådet.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker