Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STANSET: Ni lastebiler fikk bøter, mangelsedler eller bruksforbud under Statens vegvesen sin kontroll på Nyborg tirsdag. (Foto: Statens vegvesen)

Fem biler fikk kjøreforbud

Bøter, tekniske mangler og brudd på vektgrenser og hviletid preget tungtransportkontrollen på Nyborg tirsdag.

Det var Statens vegvesen som stod bak kontrollen ved Bergen trafikkstasjon på Nyborg. 80 kjøretøy ble vinket inn. Ni av disse ble kontrollert nærmere av vegvesenets representanter.

Ett kjøretøy fikk 4250 kroner for å ha lastet for tungt. En fikk skriftlig advarsel for brudd på kjøre- og hviletid. Dessuten ble det skrevet ut mangelseddel til til lastebiler for feil med eksos og oljelekkasje.

Fem fikk nekt

I tillegg til disse fikk altså hele fem biler forbud mot videre kjøring, skriver vegvesenet i en rapport til Åsane Tidende.

En fikk bruksforbud for lastsikring, mens en måtte vente med videre kjøring til bord i vinduet var fjernet. Dette skal ha hindret sikt. Videre skriver Statens vegvesen at ett kjøretøy fikk bruksforbud for underkjøringshinder, mens en hadde overvekt på varebilen sin. Ytterligere en lastebil ble stanset for ikke å ha godkjent periodisk kjøretøykontroll.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no