Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TALENT: (f.v.) Guro Reiten, Savanna Duffy og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen. (Foto: Joakim Maylove Moltzau)

Plukket ut til talentleir

Savanna Duffy fra Åsane fikk forrige uken prøvd seg mot noen av de beste jentespillerne i alderen 14-16 da hun deltar på Equinor sin talentleir i Porsgrunn. Underveis har hun blitt inspirert av de gode prestasjonene til kvinnelandslaget i VM. 

Kvinnelandslagets innsats i VM i Frankrike har vært svært motiverende for talentet fra Åsane som er håndplukket av Norges Fotballforbund til å delta på Equinors talentleir.  

På leiren fikk Duffy tips av landslagsspiller og kommende Chelsea-proff Guro Reiten som nettopp har kommet tilbake fra VM sluttspillet.  

   – Det er imponerende å se det nivået som disse jentene viser og det lover godt for de norske landslagenes fremtid. Jeg er imponert over den enorme lysten til å lære som Savanna har vist på Equinors talentleir. Jeg regner også med at A-landslagets prestasjoner under VM i Frankrike har inspirert dem ekstra mye, sier Guro Reiten som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.   

Blant landets største talenter  

På leiren deltar rundt åtti av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag bestående av 15-åringer, samt et skyggelandslag med 16 åringer og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.  

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter». Dagens helter har gjort et fantastisk godt VM og er like fantastiske forbilder for jentene som er her i Porsgrunn. De viser jentene at det er mulig å skinne på den internasjonale 

scenen om de jobber hardt, sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland. 

– Kvinnefotballen har tatt enorme steg de siste årene og interessen rundt årets VM vil trolig inspirere enda flere unge norske jenter til å satse på fotballen. Det vil sørge for at vi kan få frem enda flere talenter og styrke landslagene våre ytterligere, sier Reiten. 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2019:  

  •  Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år  
  • Arrangeres i perioden 29. juni til 3. juli på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.  
  •  Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.  
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.