Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BRILJERTE: En vanvittig scoring av Lorentzen da han sørget for 1-1. Her runder han en svimmel Sindre Austevoll før han kjører tunnel på sin gamle lagkamerat i målet, Borger Thomas. 

Sotra - Åsane 3-3

Mener Åsane spilte sin svakeste kamp denne sesongen

– Vi var heldige, sier Håkon Lorentzen, som ble snytt som matchvinner etter vidundermål.

Håkon Lorentzen hamret inn sitt åttende og niende mål denne sesongen.

Men det var vertene fra Sotra som sjokkstartet etter en kjempetabbe av Kristoffer Valsvik. Han mistet ballen i egen 16-meter og serverte Sotra ledelsen før to minutter var passert.

Så våknet Åsanes toppscorer og herjet vilt med vertenes forsvar i et lite kvarter.

Den tidligere Sandefjord og Brann-spilleren rev Sotra sitt forsvar fullstendig i stykker da han rundet tre mann og satte inn utligningen mellom beina på tidligere Åsane-målvakt Borger Thomas, før han iskaldt ga Åsane ledelsen etter en strålende Stian Nygard-assist.

Valsvik økte på straffe etter en ny fin involvering av Nygard som ordnet et soleklart Åsane-straffe etter klønete forsvarsspill av vertene, så rotet Åsane det skikkelig til etter hvilen.

Sotra kom tilbake, fikk med seg et 3-3-resultat – og det skal Åsane være svært glade for i en kamp blåtrøyene fra Straume dominerte fra start til slutt.

– Ingen god kamp av oss. Vi var heldige som fikk noe som helst med oss her i fra. Vi ledet 1-3 og følte oss komfortable, men fikk aldri til spillet vårt, ble veldig lave og skapte lite, fortsetter Lorentzen.

Lorentzen kunne gitt Åsane 1-4 etter en mønsterkontring like etter hvilen. Han brente på blank goal etter et Bruun-Hanssen innlegg, og vertene fortsatte å male på, skape store sjanser og til slutt kom den unngåelige reduseringen.

Ti minutter senere smalt utigningen – en lekker volley av Rugland sådan.

– Dårligst i år

– Vi kunne og burde kanskje tapt. Det er det dårligste vi har spilt i år, men vi må reise oss. Grorud vant, så nå er det seks poeng opp, men det er 14 kamper igjen og vi skal henge med, sier han.

– Det var godt å få to scoringer etter en litt tung avslutning på vårsesongen, men det betyr lite nå. Dette var ikke bra nok, fastslår Åsanes klart beste spiller denne ettermiddagen.

– Første laget som spiller oss ut

Morten Røssland oppsummerer kampen slik:

– Greit med poeng her ute slik vi spilte. Vi var rufsete og ambisiøse i stilen, som vi skal være, men så gikk vi over til å slå mye langt og spilte ikke slik vi skal spille. Vi hadde veldig god kontroll da vi ledet 1-3, Sotra skapte lite, men vi misset i presspillet og fikk aldri dominert med ball. Sotra er det første laget i år som spiller oss ut, sier han.

Sentrale brikker ute

Dere spilte en svak kamp og klarte aldri å endre kampbildet. Hva gikk galt?

– Vi misset i det offensive presset og virket tunge etter ferien. I tillegg manglet vi både Eirik Wollen Steen og Eirik Østgård, som måtte melde forfall i siste liten, i tillegg til Joakim Hammersland. Stallen er tynn, men det er ingen unnskyldning i dag. Vi var ikke oss selv. Det er et juniorpreg over oss og vi kunne fort tapt 4-3.

– Vi tenkte for mye på resultat og ble feige, sier han.

– Trenger mer rutine

Grorud slo som ventet Odd 2 hjemme. Det betyr at det er seks poeng opp til teten, som gir direkte opprykk.

Nå er overgangsvindet åpent og Røssland avfeier ikke at han kommer til å hente spillere, men budsjettet er stramt.

– Vi må nok ha spillere ut om vi skal hente inn noen. Vi føler at vi har et godt nok lag til å kjempe der oppe, men stallen er tynn og det kan bli tøft utover i sesongen. Vi ser etter en spiller med litt rutine, som kan styrke oss. Det er noe vi mangler litt av, sier han uten å ville nevne spiller eller hvor han ønsker å forsterke.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Kampfakta

Sotra – Åsane 3-3 (1-3)

Mål:

1-0: Falck 2,

1-1: Lorentzen 6,

1-2: Lorentzen 10,

1-3: Valsvik 21 (straffe)

2-3: Skjørli Ree 60,

3-3: Rugland 75,

Åsanebørsen: Thomas Hille 6, Viljar Birkeland 4, Ole Martin Kolskogen 5, Martin Ueland 4, Jonas Eide Vågen 4, Simen Lassen 3, Stian Nygard 6, Kristoffer Valsvik 3, Marius Bildøy 3, Håkon Lorentzen 8, Magnus Bruun-Hanssen 4,

Andre saker