Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – IMPONERT: – Jeg er imponert over støtten fra Bergen, sier rallycross-stjernen Andreas Bakkerud. 72 av støttespillerne hans har adresse Bergen. Det er mer enn 50 prosent. (Foto: Mads Neset)

Verdensstjernen imponert over støtten fra Bergen

72 av sponsorene til Andreas Bakkerud har adresse Bergen. Det er mer en 50 prosent av de totale antallet, som hjelper 27-åringen i det som kan bli en historisk sesong for Morvik-mannen.

– Det er utrolig. Jeg hadde aldri klart dette uten den støtten fra Bergen, sier Bakkerud, som håper han nå kan gi noen tilbake ved å vinne verdensmestertittelen når status gjøres opp i Sør Afrika 9. november.

Etter helgens utrolige prestasjon, hvor 27-åringen vant både semifinalen og finalen i Canada, er det helt åpent i VM-sirkuset. Plutselig skiller det bare fem poeng mellom Bakkerud på andreplass og Kevin Hansen på første.

– Det er helt åpent. Jeg må ha litt flaks, men håper og tror jeg blir verdensmester, sier han på telefon til Åsane Tidende.

Fra Eikås til verden

Åsane-mannen, som for ti år siden brøytet veier i bydelen og hadde Eikås motorsenter som hjemmebane, er en av de store stjernene i VM-sirkuset. han har selv gjort en enorm innsats for å finansiere årets sesong rundt omkring i verden, og har altså 72 aktører fra Bergen som er med å støtte prosjekt Bakkerud – et prosjekt som i år kan ende i gull for den sympatiske og fartsglade 27-åringen.

Neste runde for Bakkerud er i Bretagne 31. august, før Riga og Sør Afrika skal huse VM-runder henholdsvis i september og november.

Hele oppsettet og alle resultatene finner du på fiaworldrallycross.com.

 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker