Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TERPER TEKNIKKEN: Kanskje Davina Lekve Befring Njøten (2) fra Radøy Norges neste hekkeløperhåp. Hun var en av 370 som deltok på Horisont-lekene sist lørdag.

  •  GODT HUMØR: Theodor Wiik (3) og mamma Ina Simone Wiik storkoste seg på Horisont-lekene.

  • NETTSUS: Her treffer den unge basketballspiren kurven!

  • PALLPLASS: – Alle får medalje, men vi kårer ingen vinnere, bedyrer Horisonts markedskoordinator, Mona Bruvik.

  •  OPPVARMING: De fremmøtte friidrettsspirene varmet godt opp med lek og moro.

370 små og litt store trosset regnet

Norna Salhus arrangerte sist lørdag Horisont-lekene for fjerde år på rad. Davina Lekve Befring Njøten (2) var blant de mange som deltok på det uhøytidelige friidrettstevnet.

Theodor Wiik (3) var også blant de flere hundre oppmøtte på friidrettsarrangementet. Her brukte han blant

annet tiden til å terpe på basketballferdighetene, med god hjelp av mamma Ina Simone Wiik.

– Faren har vært basketballspiller i flere år, men måtte legge opp på grunn av en skade, forteller Ina Simone Wiik til Åsane Tidende, før hun fortsetter:

– Det går i basketball, men han liker friidrett godt også.

Blant de andre oppmøtte på lørdagens tilstelning var også Jonathan Njøten (7). Åsane Tidende møter ham mens han øver på høydehoppteknikken. Han driver med både fotball og turn, men på spørsmål om han drømmer om å bli friidrettsstjerne svarer syv år gamle Njøten kontant nei. Han har, sammen med sin far Raymond Njøten, og søster Davina Lekve Befring Njøten (2) tatt turen hele veien fra Radøy for å bli med på den årlige begivenheten.

OL-inspirasjon

På arrangementet kunne barna prøve seg i en rekke øvelser som sprint, hekkeløp, kulekasting, høydehopp, basket, stille lengde og spydkasting.

– Vi har premiepall, også får alle barna startnummer og medalje utdelt, sier Mona Bruvik, markedskoordinator ved Horisont.

Til tross for det dårlige været var det 370 barn med foreldre innom Horisonts uteområder sist lørdag. Bruvik forklarer hvorfor de startet med lekene tilbake i 2015.

– For fire år siden var vi inspirert av OL. Det viste seg å bli en kjempesuksess, så vi bestemte oss for å fortsette med det. Også er det jo veldig kjekt for ungene, sier markedskoordinatoren og smiler.

Oppgang i friidretten?

Norna Salhus-utøver Martine Hjørnevik (18) er norgesmester på 600 meter hekk. Hun er med på arrangementet på andre året for rad.

– Det er veldig kjekt at barna kan komme her og prøve forskjellige øvelser. Komme litt inn i friidretten, rett og slett. Også ser man jo at de har det veldig gøy, med musikk og alt, sier Flaktveit-jenten til Åsane Tidende.

Hun tror også at friidretten kan stå overfor en oppsving.

– Nå når Norge har begynt å gjøre det veldig bra får det jo mye mer oppmerksomhet, så det tror jeg absolutt.