Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEDER SEG: Denne gjengen i Jernbanens musikkorps gleder seg til helgens loppemarked i Vinmonopolets gamle lokaler på Åsane storsenter. Mellom 30.000 og 40.000 gjenstander er til salgs.

Vil gjenta suksessen

I fjor ble de rundstjålet, men omsatte for 170.000 kroner og tiltrakk seg flere tusen mennesker. Nå arrangerer Jernbanens musikkorps nytt loppemarked og drømmer om ny rekord.

I snart to uker har dugnadsgjengen i musikkorpset forberedt loppemarkedet som finner sted i Vinmonopolet sine gamle lokaler på Åsane storsenter. Mellom 30.000 og 40.000 gjenstander er plassert ut.

– Det er så utrolig mye fint og spennende. Alt fra musikkinstrumenter, kunst, merkeklær og en amerikansk gyngestol, til spesielt servise, antikvariske møbler, leker, sykler, skiutstyr og masse annet. Vi har et rundt lite bord, som visstnok har en utsalgspris på 6000 kroner, forteller loppemarkedssjefene Sigurd Aarlie og Inger Skålevik Olsen.

Håper på fullt hus

Både lørdag og søndag er det åpent, og korpset tror det kan bli folksomt i de omlag 800 kvadratmeter store lokalene på gateplan.

– I fjor var det flere hundre mennesker i kø. Noen hadde ventet et par timer. Det kommer nok til å skje i år også. Det er mye unikt her, så det kan være lurt å være tidlig ute, mener Olsen og Aarlie.

– Blir det ny rekord?

– Ja, vi satser på det. Siden vi etablerte oss i Åsane har vi økte jevnt og trutt. For å slå rekorden må vi over 170.000. med alle de flotte tingene vi har her, bør det går bra, smiler de.

Men da bør de også unngå tyveriene, som fant sted i fjor.

– Vi er godt forberedt på akkurat det, forteller duoen.

25-års jubileum

Jernbanens musikkorps sitt loppemarked ble første gang arrangert på Kronstad i 1994, altså er det 25 år siden oppstarten.

– I begynnelsen arrangerte vi gjerne annethvert år. Siden vi flyttet loppemarkedet til Åsane for fire år siden, har det vært hvert år.

Både travparken og senterparken har huset loppemarkedet. Denne gangen er det altså i Vinmonopolets gamle lokaler. Det tror arrangørene er bra.

– Det er utrolig sentralt og på gateplan slik at man kommer til med bil om man skulle kjøpe med seg store møbler.

Stort utvalg

Åsane Tidende har tatt en runde i lokalene, hvor jernbanens musikkorps har forberedt loppemarkedet de siste to ukene. Her er det laget til for en kafé. Det er egen bokavdeling med rundt 5000 bøker, avdeling for elektriske artikler, lekeavdeling, ski- og sykkelavdeling, seksjonen for glass- og service og en betydelig område med flotte klær.

Nå bare gleder vi oss til å vise alt frem for alle de besøkende.

Loppemarkedet til Jernbanens musikkorps er åpent lørdag fra klokken 10 – 17, og fra 11-16 på søndag.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker