Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FUNNET DØD: Politiet mener 43 år gamle Ronny Nygård, ble drept, og har siktet en mann i 20-årene. Nygård ble funnet død mellom Åsane Terminal og Rema 1000 i Hesthaugveien 1. juni. (Foto: Kristine Rande Nesheim)

Politiet bekrefter:

Siktet for drap etter at mann ble funnet død i Åsane

Ronny Nygård (43) ble funnet død mellom Åsane terminal og Rema 1000 i Hesthaugveien. Nå er en mann i slutten av 20-årene siktet for drap.

Politiet bekrefter at det er snakk om en drapssak knyttet til mannen som ble funnet død i Hesthaugveien ved Rema 1000 natt til 1. juni, som Åsane Tidende omtalte.

Politiet pågrep og siktet en mann i slutten av 20-årene for drap onsdag. Tidligere i sommer fikk politiet flere tips knyttet til dødsfallet. 

– Mannen ble funnet død 1. juli like bortenfor Åsane terminal. Politiet søkte etter vitner i media. To uker senere hadde vi vitner inne til avhør. Politiet siktet en mann i slutten av 20-årene for falsk forklaring. Denne personen ble onsdag siktet for drapet på Ronny Nygård, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge på en pressekonferanse. 

Ifølge politiet skal det ikke være noen relasjon mellom siktede og den avdøde. 

Fengsles i morgen

Den siktede er i politets register fra før. Han blir fremstilt for varetekstfengsling fredag, melder politiet.

Politiet etterlyser fremdeles vitner, og ønsker videoopptak, og vitner som kan ha vært på bussen avdøde var på, natten drapet skjedde. 

I går pågrep og siktet politiet en mann i slutten av 20-årene for drap på Ronny Nygård som ble funnet død på parkeringsplassen tilhørende Rema 1000 i Hesthaugvegen, Åsane, lørdag 1. juni.

– Politiet ble varslet om at ein person var funnen død på formiddagen. Vi stengte av funnstedet med en gang og gjennomførte undersøking på stedet. Funn på stedet ga ikke noen klare svar på hva som hadde skjedd med avdøde og politiet opprettet derfor en undersøkingssak på dødsfallet, opplyser politiet videre.

– Vi fikk raskt kartlagt at mannen hadde vært i Bergen sentrum fredag kveld, og at han tok en nattbuss fra sentrum klokken 02:43. Dette var buss nr. 30 som går til Tertnes. Han gjikk av bussen på Åsane terminal cira. klokka 03:00. Flere andre passasjerer gjikk av bussen samme sted.

Mannen som er siktet erkjenner ikke straffeskyld. 

Ønsker vitner

Natt til 1. juni ble en 43 år gammel mann funnet død på parkeringsplassen tilhørende Rema 100 i Hesthaugveien. Politiet gikk da ut og meddelte at de ønsket tips i saken. Det ønsker de fremdeles.

– Vi har fått inn noen tips, men vi er fortsatt interessert i opplysninger og om noen har sett avdøde på stedet, forteller politiadvokat Cathrine Krohn.

Mannen hadde vært i sentrum og tatt nattbuss hjem klokken 02.43. Vitner forteller at mannen gikk av på Åsane terminal klokken 03.00. Neste morgen ble han funnet død.

Politiet ønsker å komme i kontakt med passasjerer som tok buss 30 (Tertnes) fra sentrum natt til lørdag 1. juni, i tillegg til personer som oppholdt seg på terminalen klokken 03.00.

Nygård var far Askøy, men bosatt like ved Åsane terminal, og jobbet som fergebillettør på MS Ole Bull mellom Breistein og Osterøy. 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker