Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ÅSTEDET: Oversikt over stedet hvor Ronny Nygård ble funnet drept. 

Åsane-dødsfallet:

Ble først siktet for falsk forklaring – nå er han mistenkt for drap

Ble siktet for falsk forklaring. Nå er han siktet for drap.

Politiet opplyser at de hadde et vitne inne til avhør to uker etter drapet.

– Vi hadde et vitne inne til avhør i saken cirka to uker etter hendelsen. På bakgrunn av forklaringen han kom med i avhør og de andre opplysningane i saken, fikk han underveis i avhøret endret status og ble siktet for falsk forklaring. Han ble ikke framstilt for fengsling og ble løslat etter avhør.

Siktet for drap etter først å ha gitt falsk forklaring

– Gjennom sommeren har vi etterforsket saken videre, og gjennomført en rekke kriminaltekniske undersøkelser, påfølgende analyser og avhør. Resultatet av dette arbeidet har ført til at vi nå har siktet samme person for drap. Av taktiske grunnar kan vi ikke gå ut med ytterlegare detaljar fra etterforskingen.

– Vi har i samråd med familien valgte vi å gå ut med opplysningar om at avdøde var Ronny Nygård, 43 år gammel, 190 cm høg og kraftig bygd. Han hadde på seg grå genserr med blå striper, svart jakke, brune sko og blå dongeribukse. Familien har advokat Kjetil Ottesen som bistandsadvokat.

Siktede erkjenner foreløpig ikke straffeskyld.

– Siktede er en mann i slutten av 20-årene. Han er registrert i politiet sine register fra før, men er ikke det vi omtaler som kjenning av politiet. Han har fått oppnevnt advokat Einar Råen som forsvarer. Siktede vil bli framstilt for fengsling fredag da vi vurderer at det foreligger fare for at han vil forspille bevis dersom han blir løslatt.

– Vi ønsker derfor på ny å be om at personer som var på buss nr. 30 fra sentrum denne natten, og personer som var på Åsane terminal rundt klokka 03:00 natt til lørdag 1. juni om å ta kontakt med oss, opplyser politiet.

– Konflikt med ungdomsgjeng

Den avdøde skal ha vært i en konflikt med en gruppe ungdommer i forkant av dødsfallet. 

– Vi har fått opplysinger om at det skal ha vært ein konflikt mellom avdøde og en ungdomsgjeng. Jeg understrekar at disse ungdommene ikke er mistenkt i saken. Vi mener de kan ha sentral informasjon om saken og ønsker derfor særlig å komme i kontakt med disse personene. Videre ber vi om at alle som har vært på bussen og terminalen på tidspunktet om å ta kontakt på tipsnummer 47 69 60 60. Dersom noen kan ha filmopptak frå området e.l. ønsker vi også dette.

– Kan politiet si noe om den siktede har vært på samme buss som den avdøde?

– Det er ikke noe vi kan kommentere nå av hensyn til etterforskningen. Vi jobber fortsatt med etterlysning av vitner og personer som kan vite mer om hendelsen, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til ÅT.

– Har det vært synlige fysiske skader på den avdøde i forbindelse med drapet?

– Vi kan dessverre ikke komme med noen nye opplysninger på nåværende tiidspunkt, sier hun.

Poltiet etterforsket saken opprinnelig som en ulykke, før det etter hvert ble grunnlag for mistanke om at noe kriminelt hadde skjedd, som igjen førte til at en mann i slutten av 20-årene altså onsdag ble siktet for drap på 43 år-gamle Ronny Nygård. 

Det bekreftes i dag, fredag, at avdøde og siktede var på samme buss i forkant av hendelsen. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no