Lokalavis for Åsane og omegn!
  • INNSPILLSMØTE: Heggernes og Øvrebø gleder seg til kulturhuset i bakgrunnen står ferdig om ett år. Allerede onsdag 11. september inviterer de til innspillsmøte.

– Vil ha dine innspill før åpningsshowet

– Det blir en stor åpningsfest og det beste fra Åsane stiller, sier Roald Heggernes og John Kristian Øvrebø.

25. september blir offisiell åpningsdag for det nye kulturhuset i Åsane. Det er et drøyt år til – og åpningsshowet er allerede under planlegging.

– Vi vil trekke med hele kulturlivet i bydelen. Dette blir en stor dag som vi har ventet på lenge, fortsetter Heggernes, leder for Åsane kulturråd og Øvrebø, kultursjef.

– Det kommer til å skje mye denne dagen. Nøyaktig hva som skjer får vi vente litt med, men det lokale kulturlivet skal stå på scenen og det skal være tre åpningsshow i løpet av denne helgen, sier de.

Innspillsmøte neste uke

11. september i år inviteres kulturlivet til innspillsmøte på Arna og Åsane kulturkontor. Møtet skjer klokken 19.

– Vi ønsker innspill fra alle, og håper mange vil komme. Vi vil vise bredden i det lokale kulturlivet. Showet på åpningsdagen skal gjenspeile dette, og det er viktig at de lokale aktørene får et eierskap til kulturhuset som kommer, og som vil være så viktig for hele bydelen.

– Vi vil ha flest mulig lokale kulturaktører fra Åsane på scenen denne dagen, og alt det beste fra kulturlivet i Åsane kommer, lover de.

Det blir tre åpningsshow med inntil 482 tilskuere på hvert arrangement.

Da vil rundt 1500 tilskuere bli en del av åpningsfesten 25. september 2020.

– Vi har jobbet i veldig mange år for å få dette til. Nå ser vi byggene reises og kulturhuset nærmer seg realisering. Vi gleder oss.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker