Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GTT SEG: Klubben og Trond Bjørndal selv bekrefter at han ikke kommer tilbake som sportssjef i Åsane. 

Bekreftet:

Bjørndal takker av etter 23 år i Åsane fotball

Han kom fra jobben som hovedtrener i Løv-Ham i 2007. Nå bekrefter Trond Bjørndal at han gir seg etter tolv år som sportssjef i Åsane.

– Jeg vil fortsatt følge med Åsane. Det gjør jeg nå, og vil alltid ha oransje blod. Det er klubben i mitt hjertet, men nå var det på tide å tre til side, sier Bjørndal, som var sportssjef i Åsane siden 2007, da han returnerte til Myrdal etter to sesonger som trener i Løv-Ham.

Bjørndal var i permisjon fra stillingen sin i noen måneder og klubben har ikke villet bekrefte at Bjørndal gir seg som sportssjef tidligere. Nå er det bekreftet at en 49-åringen ikke kommer tilbake. 

Bjørndal har en lang karriere bak seg som spiller på Myrdal, og trente også oransjetrøyene én sesong i 2004.

49-åringen vendte tilbake til Løv-Ham som assistenttrener under Magnus Johansson i 2005. Sesongen etter reddet han Løv-Ham fra nedrykk da han overtok som hovedtrener og ble i 2007 ansatt som sportssjef i Åsane.

– Jeg har hatt, som den eneste på dette nivået, en 100 prosent-jobb utenom fotballen. Det ble fryktelig lange arbeidsdager. Til slutt lyttet jeg til folk som spurte: « Har du tid til alt dette»?. Det ble mye, og da troppen var satt etter overgangsvinduet før årets sesong, tok jeg avgjørelsen, sier mannen som har spilt for både Bryne, FK Haugesund og danske Vejle. 

– Var det en tung avgjørelse?

– Det var egentlig ikke tungt. Jeg trivdes ikke lenger. Jeg er avhengig av jobben min som lærer, som er levebrødet mitt, og fotballen var livsstilen. Jeg har 23 år bak meg i klubben, som spiller, trener og sportslig leder, og tiden var moden for å gjøre andre ting enn kun å jobbe. Det ble en 24/7-jobb, og lite tid til noe annet, sier han.

Suksessen og utviklingen

Han trekker frem klubbens utvikling og sportslige steg fra da han kom inn porten på Myrdal i 2007. Da var Åsane et stykke unna å kjempe om opprykk til landets nest øverste nivå.

– Da var Åsane en 2. divisjonsklubb. Den jobben vi la ned i disse årene frem mot opprykket til Obosligaen i 2015, og at vi klarte å etablere oss der i fire sesonger, er noe jeg ser tilbake på som noe veldig bra. Jeg har lært mye og fått god erfaring i løpet av min tid i Åsane.

– Vi har utviklet og produsert flere spillere til norsk toppfotball, og det har vært en viktig og sentral del i jobben hele klubben har gjort i denne perioden, sier han, med spillere som blant andre Jacob Glesnes, Vegard Moberg og Joachim Soltvedt, som bare er et knippe av spillerne som har tatt steget videre til høyere nivå etter å ha oppnådd suksess på Myrdal. 

Nåværende daglig leder, Gorm Natlandsmyr, kom til Åsane i sommer. Han vil takke Bjørndal for innsatsen i klubben.

– Han hadde permisjon fra jobben da jeg startet. Jeg har snakket med han og fikk beskjed om at han ikke lenger er aktuell til å fortsette. Det er avklart, og vi vil virkelig takke han for den innsatsen har gjort for klubben over mange år. 

Nattlandsmyr forteller videre at den nåværende stillingen som sportssjef foreløpig ikke er besatt og at det jobbes med en løsning. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker