Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GULL: Gustav Iden fra Åsane vant Iron Man i Nice søndag. (Arkivfoto)

Vant Iron Man i Nice:

Gulljubel for Iden etter maktdemonstrasjon i Nice

Knuste konkurrentene i Frankrike.

23-åringen fra Åsane slo knock Out på konkurrenteen og vant Iron Man 70,3-VM i Nice søndag. Iden, som startet karrieren i Åsane Cykleklubb var blant de største favorittene før løpet – han leverte til de grader og vant gullet foran dobbel OL-mester Alistair Brownlee.

Etter 1,9 kilometer i vannet, 90 kilometer på sykkel og 21,1 kilometer med løping ble Iden verdensmester på tiden 3.53.34 timer og krysset målstreken først i den velkjente grønne, svarte og hvite Åsane cykleklubb-trøyen, og med det norske flagget i armene.

– Dette er helt utrolig, men nå er det OL neste år som er det store målet, sa Iden i et intervju på Irons Mans sendinger via Facebook

Nå satser 23-åringen knallhardt inn mot Tokyo-OL neste sommer og vant 400.000 kroner i premie etter triumfen.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker