Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SÅ VAKKERT: Knallrøde blader, oransje trær og løv som virvler i små, solrike vindkast under himmelen

En høstrefleksjon

«Når høsten viser sitt sanne ansikt, må juli gi tapt. Selv ikke tidlig vår kan måle seg med synet av høstsol i skogen.»

Høljeregn, uvær, storm og fall i gradestokken ­– august er offisielt over, og september har gjort et stort innhugg i hverdagen. For mange oppleves dette trist. Det er slutt på jordbærsesong, kveldssol og grilling i hagen. Sommerklærne pakkes bort, og snart hentes skjerfet frem.

Men er det virkelig bare tristhet og sorgtunge tider i vente? Kanskje ikke. Helt fra vi er små stilles vi inn på at et nytt år starter etter sommeren. Hvert skoleår hadde oppstart i august, og sommerferien er for de fleste den lengste ferien. Kanskje burde nyttårsaften finne sted om høsten istedenfor, slik at det hele gir mer mening?

Unikt

For høsten gir rom for en ny start. Mellom ulende vindpust og virvlende blader, finnes også nytt mot og ny energi. Temperaturen er fortsatt mild. Og selv om regnet gjerne stikker innom (slik det veldig ofte gjør i juli også), finnes det høstdager så vakre at lite kan måle seg med det. Knallrøde blader, oransje trær og løv som virvler i små, solrike vindkast under himmelen. Den som har tatt seg en skogtur på en av høstens fineste dager, har trolig sett hvor skjønt det kan være. Når fargene setter preg på naturen, slik bare høsten kan, er det lite sommersavn igjen å hente.

I pose og sekk

Glem solkrem, kroneis og saltvann. Si hei til norske plommer – som smaker vel så fantastisk som jordbær. Si hei til mørkere kvelder med levende lys, kakao, norske epler og en varm dusj etter en joggetur blant bark og tonnevis med løv. Og nyt den fantastiske høstsolen som kan varme like sterkt som en vanlig sommerdag. For høsten gir i pose og sekk. September byr på så mange nyanser. Både t-skjorte, kåpe og regnjakke brukes om hverandre. Når høsten viser sitt sanne ansikt, må juli gi tapt. Selv ikke tidlig vår kan måle seg med synet av høstsol i skogen.

Er du åsabu og glad i festligheter, kan du også glede deg til høstens store og kreative begivenhet: kulturfesten. Som tar plass hver eneste høst, og som skaper liv og røre i bydelen vår. Et fargerikt og flott avbrekk i hverdagen.

Gi slipp

Når årets kanskje vakreste årstid går mot sin ende, står advent og jul for tur. Det er neimen ikke verst. Gi slipp på sommeren, og ønsk årets koseligste måneder velkommen.

Det er verdt det.

God høst!
 

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no