Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KONTROLL: Åtte lastebiler måtte pent stoppe ferden etter kontrollen på Bergen trafikkstasjon på Nyborg fredag kveld. (Illustrasjonfoto Statens vegvesen: Bildet er fra en tidligere kontroll)

Anmeldt etter kjøretøykontroll

Hele åtte førere fikk bruksforbud på lastebilene sine etter en kontroll i regi av Statens vegvesen på Nyborg mandag. I tillegg ble altså en sjåfør anmeldt til politiet for begjæring om avskilting.

Kontrollen ble holdt på Bergen trafikkstasjon sitt område i Heiane sent mandag kveld.

71 kjøretøy ble tatt inn, og 12 ble kontrollert nærmere. Hele åtte lastebiler fikk altså bruksforbud. I følge en pressemelding fra Statens vegvesen skyldes dette manglende sikring av last, sikthindringer i frontvinduet samt dårlig eller ingen merking av utstikkende last. Det ble dessuten skrevet ut mangelseddel for tekniske mangler, og en fører fikk gebyr for liten mønsterdybde på dekk.

Dessverre ikke uvanlig

Vegvesenet måtte også gå til anmeldelse av en transportør etter kontrollen. Kjøretøyet var lastet med gassflasker, men manglet merking for dette.

– Dessverre er det ikke uvanlig at så mange blir tatt. Det sier litt om behovet for denne type kontroller, sier Inge Hellebust i Statens vegvesen til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no