Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VEMODIG: De har mer enn 30 år bak seg i Indoor Fotball Scandinavia (IFS) Nå legger leder Kurt Hartvedt og konen Maria Hanstveit ned forbundet, som ble startet i Åsane i 1998. (Foto: IFS)

  • Fra kampen mellom Norge og Belgia i VM 2015. (Foto; IFS)

Siste avspark for privat futsalforbund

– Det har vært en eventyrlig futsalreise for meg som har vært med helt fra begynnelsen, sier avtroppet leder Kurt Hartvedt. Her sammen med sin kone Marie Hanstveit, som har jobbet i forbundet de siste ti årene..

IFS startet kameratfotball-konseptet i Åsane, Bergen i 1998, og utvidet videre til flere avdelinger i Norge. I 2002 ble IFS medlem av Det Internasjonale Futsalforbundet, og i 2003 sendte IFS landslaget til norgeshistoriens første Futsal-VM. IFS innførte for alvor begrepet futsal i Norge i begynnelsen av 2000-årene, skriver forbundet i en pressemelding til Åsane Tidende.

– Trenger fornyelse

– Det har vært en eventyrlig futsalreise for meg som har vært med helt fra begynnelsen, sier avtroppet leder Kurt Hartvedt som nå er heltidsansatt i annen bransje. – På et tidspunkt endte vi der at futsal ikke er det samme fenomenet som det var når vi startet organiseringen. IFS- sporten trenger en fornyelse og frisk glød for å bli et fenomen igjen.

Historiens siste IFS-sesong vil bli avkortet, og turneringsplanen gjennomføres i sin helhet denne høsten; deretter er det stopp for IFS. Driften av siste sesong vil administreres frivillig internt.

– Vemodig, men rett

– Avgjørelsen om å avslutte IFS var personlig en tøff og vemodig avgjørelse, men jeg føler at det er rett tidspunkt, sier Hartvedt.

–  Jeg har vært med siden futsalstarten for over 20 år siden, og min kone, Maria Hanstveit, har mer enn 10 års fartstid i IFS. Før sommeren kom vi begge frem til at vi ønsket å oppleve andre utfordringer utenfor futsal etter å ha jobbet med det samme i så mange år, sier Hartvedt.

IFS har siden 1998 arrangert over 900 futsalturneringer, 178 eliterunder og 16 norgesmesterskap. Landslaget til IFS har deltatt i 3 Futsal-VM og 6 Futsal-EM. Årets sesong blir altså den siste.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker