Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GODE, GAMLE ASKELADDEN: Med humor og overraskelser greide forestillingen å fenge den svært unge forsamlingen, som satt nokså stille hele veien.

Troll, rev og gulleple

Askeladden friteater underholdt til full sal i Helan da de lørdag fremførte «Askeladden og gullfuglen».

Det hele starter med at Askeladden blir lovet prinsessen og halve kongeriket, dersom han greier å passe på kongens gulleple. En enkel oppgave som viser seg å bli langt vanskeligere enn planlagt.

Et vaskeekte eventyr

Askeladden sovner gang på gang under epletreet, som får et nytt eple hvert år. Han får stadig nye sjanser, men roter det alltid til.
Epletyven viser seg å være en gullfugl, som flakser over kongeriket om natten – alltid klar for å stjele.

Askeladden får ved én anledning øye på tyven, og bestemmer seg for å fange den griske fuglen. Videre venter en lang reise fylt av spenning og fare. Han møter en hyggelig rev, et lunefullt troll og til slutt selveste gullfuglen – som viser seg å være prinsessen, forhekset.
Det hele ender med at reven blir konge, da kongen har forlatt kongeriket. Askeladden får løst prinsessen fra forhekselsen, og de gifter seg. Kanskje lever de lykkelig alle sine dager?

Med humor og overraskelser greide forestillingen å fenge den svært unge forsamlingen, som satt nokså stille hele veien. En passende familiefortelling med eventyrlig slutt.

 

Av

Kristine Rande Nesheim

kristine@aasanetidende.no

Andre saker